Ove nedelje, u utorak, mlad Mesec na 21. stepenu Bika. Kao i uvek, odličan je za određivanje namera vezanih uz ono što biste želeli promeniti u svom životu u narednih mesec dana. Ovaj mlad Mesec naročito je podsticajan jer koincidira sa sekstilom Marsa i Urana. Postoji li u vašem životu bilo šta što treba popraviti, a za što bi vam dobro došla velika navala kreativne energije, nemojte propustiti ovu priliku.

Ipak, potrebno je i malo opreza jer Mars nije u posve dobroj formi: njegova inkonjunkcija sa Saturnom, egzaktna u subotu, može izazvati iritabilnost i frustracije pa morate pripaziti na svoje ponašanje, naročito nađete li se među ljudima koji se osećaju na neki način izloženo, ranjivo, ili su jednostavno mrzovoljni.

MESEČNI KINESKI HOROSKOP ZA MAJ 2021. GODINE: Evo koga očekuje ljubav, a kome zvezde donose novac i blagostanje ovog meseca

U sredu su u povoljnom odnosu Merkur i Saturn, zahvaljujući čemu ćete imati dobru koncentraciju i posao obaviti usredsređeno na detalje, uredno, bez greške i na vreme. Taj je uticaj dobar i za donošenje važnih odluka, za ozbiljne razgovore i poslovne pregovore, kao i za dugoročne planove i potpisivanje ugovora. Sada sklopljena prijateljstva i partnerstva biće pouzdana i trajna.

U četvrtak Jupiter ulazi u Ribe. Jupiter je tradicionalni vladar Riba, pa je teoretski ovo dobro vreme da se počne raditi na bliskim vezama. Ali Jupiter će samo malo zaći u Ribe pre nego što krene retrogradno te se na kraju maja vrati na zadnji stepen Vodolije. Zato imate otprilike dva meseca da popravite ono što treba u vašoj vezi.

Ponedeljak

Glavni događaj: Mesec u Biku, u bliskom kontaktu s Uranom

Šta se može očekivati: Danas su moguća emocionalna uzbuđenja ili uzrujavanja – mentalna i emocionalna ravnoteža ključne su da stvari teku mirno.

Šta treba učiniti: Dan počnite meditacijom ili jogom kako biste otpustili sve negativnosti i podstakli ravnotežu.

Šta ne treba učiniti: Ne dopustite da danas vama vladaju promene raspoloženja.

Utorak

Glavni događaj: Mlad Mesec u Biku

Šta se može očekivati: Ovaj mlad Mesec ohrabruje vas da razmislite o svojim vrednostima i osigurate da ste na svom putu usklađeni sa njima.

Šta treba učiniti: Sastavite spisak stvari koje želite manifestovati, bez obzira na to jesu li velike ili male.

Šta ne treba učiniti: Danas nemojte zanemariti svoje želje.