Na samom početku dočekuje nas romanitčna postavka planeta, period kada bi trebalo da se prepustimo onom imaginarnom delu naše ličnosti, da dopustimo da upravo ta mašta koju čuvamo duboko u sebi ispliva na površinu.

Bilo bi lepo početkom februara pričati o emocijama. Reći partneru sve one lepe reči za koje ponekad nemamo vremena. Romantične. Ovo su dani kada će mašta biti uspešno preneta na papir. S obzirom na to da su početkom meseca Mesec i Merkur zagrljeni u konjukciji slikari i svi oni koji stvaraju umetnička dela na taj način, imaće pune ruke posla (posebno osobe koje imaju na podznaku znak Strelca ili znak Riba). Inspiracija je na vrhuncu.

Takođe, veoma je povoljan period za krštenja, odlazak u crkvu ili manastir i okretanje veri, ka onome u šta verujemo i čemu se najčešće posvetimo kada se osećamo "izgubljeno" i kada je neophodno uhvatiti pravac na svom putu ka istini, ka nekom od životnih izazova koji zapravo predstavlja jedini pravi i samo naš put.

Što se tiče druženja, komunikacije, odličan dan u februaru mesecu jeste 9. februar, što je i posebno dobar dan za posetu frizeru, pa bi drage dame mogle da pokušaju sa eksperimentisanjem, sa frizurama koje će vas malo podmladiti, vizuelno osvežiti i učiniti da se osećate mnogo mlađe, u stilu Blizanaca. Igra bojama je takođe preporučljiva. Već narednog dana, 10. februara, ukoliko već neko vreme imate problema sa zdravljem, a niste ni sami sigurni odakle potiču tegobe i šta je zapravo njihov uzrok, sada je pravi momenat da se posavetujete sa svojim lekarom. Odličan dan za dijagnostiku.