Venera se oslobađa okova odgovornosti iz znaka Jarca i prepušta se čarima znaka Vodolije, Saturn kreće u svoj hod unazad, prošlost kuca na vrata. Jupiter nam omogućava buđenje i povratak u realnost.

Mart mesec nas dočekuje sa mladim Mesecom i to ni manje ni više nego u znaku Riba. Mlad mesec je zapravo simbol nekog početka, pa ovako položen Mesec može, na neki način, biti prekretnica (naročito u emotivnim odnosima ako govorimo o onima koji imaju na podznaku Devicu i znak Riba, ali se ovo može odnositi i na Rakove).

Kada su u pitanju emotivne veze i to u periodu od 1 - 7. marta dok je Venera još uvek u znaku Jarca, naročito će trpeti svi partnerski odnosi. Venera je zabrinuta, pa je i najmanja sitnica izbaci iz takta, a najmanji problem u partnerskom odnosu tera na brigu. Žene na sebe mogu preuzimati veći deo odgovornosti i tereta veze u bilo kom obliku kako bi sačuvale partnerstvo. Žene su okrenute poslu, prezauzete, u svojim obavezama, odmenjujući čak i muškarca, mušku energiju, trpe njih, onako rasejane Marsovske energije u znaku Vage. Mars u retrogradnom hodu kroz znak Vage čini da je muškarac previše sklon flertu, okleva, nije konkretan, što ženu može posebno izbaciti iz takta. Međutim, kako mesec mart bude odmicao, imaćemo bolje slaganje muškarca i žene, muškog i ženskog principa. Kada Venera uđe u znak Vodolije zajedno sa Marsom iz znaka Vage, iako je on retrogradan, savršeno će se razumeti i nadopunjavati, a naglasak je na flertu.

Vodolije, ali i svi ostali vazdušni znaci biće pod uticajem ovog aspekta. Naročito od 22. marta kada će se osećati poboljšanje u muško - ženskoj komunikaciji, vezama. Što muškarci budu "otkačeniji", spremniji na neku ludost, flert, Veneru u Vodoliji će upravo to podstaknuti, jer je svaki izazov za nju jedan argument više da emocija bude potpunija, jača. Ovaj period obeležiće slobodne ljubavi i odnosi, slobodne veze, avanture, naročito u periodu kada Venera bude napravila dobar aspekt sa Uranom, od 13. marta. Najneobičnija mesta mogu podstaknuti maštu iz čega se može izroditi i emocija. Svakako je dobro da budete drugačije drage dame, da se ne utapate u okolinu. Dobar period i da promenite nešto u vezi sebe, na sebi - imidž, frizuru. A vi muškarci poželite li neku ženu baš u periodu Venere u znaku Vodolije, od 8. marta, budite originalni, maštoviti, smislite kako i šta biste uradili, te poslednjih desetak dana marta krenite u akciju, isplatiće se. Ali budite drugačiji od drugih, spremni na raznorazne ludosti, ne utapajte se u okolinu.

Sve do jula meseca na proveri su strast, seksualnost, emotivnost, podrška drugih ljudi, zdravstveno stanje (vaše lično ili nekog bliskog), sve zavisno od toga kroz koje polje vam Saturn prolazi. Sve ono što smo u proteklom periodu, od jula 2013. godine pa sve do 1. marta 2014. godine od nas samih želeli da skrivamo, da zanemarimo, sve ono što smo zapostavili i trudili se da nas ne opterećuje, svesni da će doći momenat kada se treba suočiti sa tim - i eto ga - baš od marta meseca 2014. godine. Raščistite odnose sa drugim ljudima u narednih pet meseci. U periodu tranzita Saturna kroz znak Škorpije u njegovom retrogradnom hodu, verujem da ćemo biti daleko od nekih novih početaka, ako govorimo o emocijama. Zapravo vi možete pokušati, ali će biti dosta onih koji se radije vraćaju prošlosti i ponavljaju neke lekcije iz prošlosti, preispituju protekli period, postojeću vezu, vezu iz prošlosti i svode ljubavne račune na taj način kako bi posle jula meseca dobro znali šta raditi i sa kim i kako graditi svoju budućnost.

Mart mesec završavamo sudarom Venere i Meseca u znaku Vodolije, vremenom koje zasigurno obećava dane za odmor, zabavu, relaksaciju. Na samom kraju meseca mlad Mesec u znaku Ovna unosi dozu lude hrabrosti sa kojom započinjemo naredni mesec, april.