Jun mesec nagoveštava prilično napete aspekte. Venera će biti u znaku Bika, te žene svakako postaju čulnije, svesnije sebe i svojih potreba, a ljubav ovakvoj Veneri, odnosno ženama u ovom periodu meriće se time koliko poštovanja imate prema njoj.

Žene će više nego ikada biti spremne da spremaju, kuvaju, a energija Bika će učiniti da put do srca u ovom periodu, što bi stariji rekli, vodi "preko stomaka". Ali kako će već 5. juna Saturn "pogoditi" ovu divnu Veneru, odjednom će se osećati neka vrsta depresije u vazduhu, a muškarci će imati pune ruke posla.

Rekla bih da kod žena može da se javi neki stari osećaj nezadovoljstva (Venera opozicija retrogradni Saturn) i biće sklone izolaciji, čak i suludim idejama o razilaženju. Razumite svoje lepše polovine u periodu od 5 - 20. juna i ne obraćajte toliko pažnju na njihovo melanholično raspoloženje, jer je prolaznog karaktera. Žene u pomenutom periodu mogu imati zdravstvenih problema, posebno sa kožom, bubrezima, reproduktivnim organima, hormonalne probleme i preporučuju se pregledi, makar preventivno.

Međutim, kako će 9 - 10. juna, posebno 10. juna, Venera praviti opoziciju sa Mesecom i Saturnom udruženim u znaku Škorpije, svakako se tih dana ne preporučuje zakazivati preglede, odnosno zakazivati neke operativne zahvate, naročito ako se tiču reproduktivnih organa.

Savet je da se sačeka prolazak Meseca kroz znak Škorpije, jer kako se probliživa punom Mesecu u znaku Strelca, to samo naglašava opasnost od jakih krvarenja nakon operativnih zahvata i slabijeg zarastanja rana. Ukoliko nije hitno, preporučljivo je sačekati da prođe sredina juna meseca.

Pokušajte da se pokrenete i oduprete osećaju nevoljenosti. Više šetajte, provodite više vremena u prirodi, udovoljite sebi i radite isključivo ono što vam prija, pa makar bila u pitanju i neka kupovina, ali obratite pažnju da ne kupite nešto što vam je najmanje potrebno, a što ćete platiti više nego što zaista vredi.

Borićemo se sa sopstvenim strahovima, iluzijama, preispitivaćemo se duži vremenski period, počev od 9. juna 2014. godine; pokušaćemo da odgonetnemo sve tajne, sve ono od čega smo satkani, da vidimo šta smo gradili na iluzijama, a šta na nekim realnim osnovama, u svim životnim segmentima.