U avgustu imamo popriličnu "gužvu" planeta u znaku Lava. U prvi mah rekli bismo sjajno, ali ako dobro razmislimo znamo da takav položaj planeta naglašava "JA", naglašava ego i ne znam koliko ćete u tom periodu moći da razgovarate sa drugima, naročito sa osobama od kojih na neki način zavisite, sa kojima sarađujete kroz posao ili na bilo koji drugi način.

Ali isto tako verujem da će nakon ulaska Jupitera u znak Lava, kao i dolaskom Merkura i Sunca u znak Lava, ovakav period biti period kada će trgovci zlatom kao i pozlaćenim stvarima prosperirati. Ljudi će sve više težiti luksuzu, pa će granica između luskuza i kiča biti vrlo tanka. Takođe, ovo je veoma dobar period za glumce, za scenske nastupe.

Plodan period za književnike i političare, koji će nas pretpostavljam više nego ikada gnjaviti govorima. I svi ćemo generalno biti skloni da više pričamo i više nego ikada "držimo" predavanje o svemu, što naravno, zbog izraženog znaka Lava, mislimo da bolje od svih znamo.

Što se tiče emotivnih veza, u toku avgusta, Venera će boraviti u glamuroznom znaku Lava, a uz Jupiter, žene će maštati o nekom moćnom, uspešnom muškarcu. Žene mogu pod uticajem Jupitera biti sklonije hedonizmu, višku kilograma, pa treba malo povesti računa. Počev od 7. avgusta pa sve do 11. septembra na nebu ćemo imati prisutan aspekt koji sam po sebi nosi određenu težinu. Izražna je velika ambicija, ali istovremeno i krutost.

Odjednom će u svakome od nas oživeti neki strahovi. Ovo su najrealniji mogući strahovi, te period suočavanja sa onim što nas je zadesilo, nakon dužeg vremena, ponovo. Ovo je period kada sagledavamo rezultate sopstvenog rada, truda uloženog u posao ili na primer brige o sopstvenom zdravlju ili zdravlju nekog bližnjeg u toku proteklog vremena. Najbitnije je da u ovom periodu ne odustanemo.

Čini se sve teže nego ikada, jer Saturn i Mars udruženi vuku kao sidro osobu na dno jer je suočavanje sa surovom realnošću nekada najteže. Ali proći će i to. Stisnite zube. Svakako, ima i onih koji su radili sve ispravno u proteklom periodu, te ispravili svoje greške u poslednjem retrogradnom hodu Saturna od marta do jula meseca protekle godine. Oni će biti nagrađeni pozitivnim odlukama po njih (pravnim ili nekim drugim). Oni drugi koji su bilo šta radili loše, zanemarili odnose, zdravlje, posao, verujem da će se upravo sada suočiti sa svim posledicama.