Početkom septembra osetićemo izuzetno pozitivnu energiju Meseca postavljenog u znaku Strelca, koji će zajedno sa Uranom i Jupiterom napraviti veliki vatreni trigon. Energija promena, iznenadnih putovanja, energija lakšeg komuniciranja i uspostavljanje lakše saradnje sa inostranstvom je sada zagarantovana.

Svakako 2. septembra možete započeti neke nove poslove koje uključuju obrazovanje, te saradnju sa školama, univerzitetima. A ukoliko treba da birate dan kada ćete otpočeti saradnju sa osobama koje imaju neki uticaj (ministri, ugledni službenici, profesori, načelnici, doktori u svojoj branši), a nezaobilazne su u vašem poslovanju, svakako je početak septembra, tačnije 2. septembar pogodan momenat za to.

Sva lepa iznenađenja koja nas čekaju početkom septembra mogu ipak biti propraćena manje dobrim aspektom Meseca i Neptuna koji uvek unosi konfuziju, smanjuje koncentraciju i odvraća pažnju na neke manje bitne stvari, čini nas razdražljivima gotovo do suza, a bez nekih jakih razloga, više zbog nekih prošlih vremena kojih se možemo naprasno prisećati.

Savet je kontrolisati ovakva stanja, razmišljati pozitivno i samo o onome lepom što će nam zasigurno, a sasvim iznenada doneti ovaj veliki vatreni trigon na nebu.

Merkur u znaku Vage tokom čitavog septembra poručuje da uspostavimo ravnotežu, kako u poslovnim, tako i u emotivnim partnerskim odnosima. Navodi nas da razmišljamo u pravcu stvaranja mira, da budemo ljubazni, diplomate u svojim odnosima, tolerantni i da pažljivo biramo reči ukoliko želimo uspeh u bilo kom segmentu.

Ne donosite nikakve bitne odluke, naročito po pitanju partnerskih odnosa od 7 - 21. septembra, nemojte biti ishitreni, dva puta razmislite o onome što želite nekome da kažete, jer vaša najdobronamernija reč sada može biti protumačena kao napad.

Sačekajte period od 22. septembra pa sve do kraja meseca, kada će Merkur biti oslobođen negativnih uticaja, i napraviti prelep aspekt sa Neptunom što će kod svakog od nas rezultirati pretvaranjem onog najkreativnijeg dela sebe, mašte, vizije,onog intuitivnog u vama - u delo. Ovakvi aspekti stvoriće najlepša ljubavna pisma, pa pustite mašti na volju u navedenom periodu.

I sam kraj septembra meseca nudi jednu savršenu energiju, energiju planeta s početka meseca, s tim da će im se pridružiti i Mars iz znaka Strelca, planeta koja svojom energijom pokreće na sport, na putovanje,na konstantan pokret.

Muškarci su zasigurno mnogo pozitivniji i čekaju da elegantna Venera zakorači u znak Vage kako bi se dostojno njenim prohtevima izborili za nju u toku narednog meseca, oktobra.