Ovan - Fizioterapija i kineziterapija

Vašim znakom upravlja Mars, pa ako se ne krećete dovoljno već uglavnom sedite, može doći do zastoja energije u organima i raznih poremećaja, kao što su alergije, glavobolje i upale očiju. Da biste ih na vreme sprečili treba što više da se krećete - bavite se nekim sportom ili gimnastikom. Mogu vam pomoći fizioterapija, šijacu i reiki masaže, kineziterapija i rekonekcija. Odgovarale bi vam i dijete na bazi oligoelemenata, gvožđa i bakra.

Ovde pogledajte kako partnerovqa energija utiče na vas.

Bik - Hromoterapija i muzikoterapija

Vaša mirna i strpljiva narav preslikava se i na vaše telo, koje ima sporiji bioritam. Zato vam odgovaraju relaksirajuće terapije - hromoterapija i muzikoterapija, alternativne metode koje koriste snagu boje i zvuka kojima vlada vaša planeta, Venera. Sposobnost lučenja mnogih žlezda u organizmu, u stvari, zavisi od intenziteta svetlosti. Smena dana i noći na različite načine stimuliše funkcije epifize, žlezde koja proizvodi melatonin koji nam pomaže da zaspimo.Ovde pogledajte koje su slabe tačke horoskopskim znakovima.

Ovde pogledajte dijetu uz snagu Meseca.

Blizanci - Makrobiotika

Pošto je Merkur vladalac vašeg znaka, vi više koristite razum nego emocije. Iako ste otvoreni, skloni ste nestrpljivosti i nervozi. Ishrana bazirana na namirnicama prirodnog porekla koje nisu pretrpele veće procese prerade, može sprečiti ili ublažiti bolesti disajnih organa, koji su vaša slaba tačka. Makrobiotička ishrana podrazumeva konzumiranje različitih vrsta integralnih žitarica, naročito pirinča, mahunarki, povrća, orašastih plodova i voća. Insistira se na izbegavanju mesa i favorizovanju ribe.

Rak - Homeopatija

Homeopatski lekovi nastaju otapanjem u vodi, elementu kojim upravlja vaš vladalac, Mesec. Ista stvar koja izaziva neku bolest, u minimalnim količinama stvara neku vrstu vakcine koja povećava otpornost organizma. Homeopate leče poremećenu energiju manifestovanu kroz bolesti, a izlečenje više zavisi od vas nego od vrste bolesti.

Lav - Termoterapija

Pripadnicima horoskopskog znaka Lava ne prijaju dugotrajne terapije, a najviše bi voleli kada bi telo moglo da ozdravi samo od sebe. Zato lečenje toplotom može biti vrlo efikasno, jer vašim znakom vlada Sunce. Termoterapijska sredstva - voda, parafin, lekovito blato ili blato pomešano sa parafinom omogućavaju kvalitetno širenje krvnih sudova, bolovi se smanjuju, mišići opuštaju, a metabolizam ubrzava.

PageBreak

Izaberite alternativnu terapiju: lečenje prema vašem horoskopskom znaku
Foto: Profimedia izaberite_alternativnu_terapiju_koja_najvise_odgovara_vasem_horoskopskom_znaku_1.jpg
Devica - Fitoterapija

Fitoterapija, odnosno upotreba povrća i biljnih ekstrakta, u skladu je sa vašom ljubavlju prema prirodi, ali i otporom prema hirurškim intervencijama. Sa lekovitim biljem unose se i vrlo vredne supstance (eterična ulja, vitamini, prirodni antioksidanti, flavonoidi, minerali, enzimi) u vaš organizam, što ga jača i čini otpornijim, poboljšava metaboličke procese i eliminiše štetne materije iz njega.

Vaga - Aromaterapija

Zbog vladaoca vašeg znaka, Venere, odgovara vam aromaterapija, koja pomaže da sprečavanju nastanka bolesti ili ubrzavanju oporavka. Aromatična biljna ulja i esencije deluju antibakterijski, antimikrobno i antivirusno, a ulja takođe pojačavaju efekat masaže i lečenja dodirom. To su metode koje vam odgovaraju. Moć eteričnih ulja vremenom se ne smanjuje, pod uslovom da se pravilno čuvaju. Kako vašim znakom vlada i Saturn, odgovaraju vam i metaloterapija i kristaloterapija.

Škorpija - Akupunktura

Vašim znakom vlada Pluton, planeta regeneracije, pa se prilično brzo oporavljate nakon bolesti. Ne plašite se da se suočite sa bilo kakvim tretmanom, pa i hirurškim nožem, pod uslovom da može da pomogne. Škorpijina žaoka, prisutna i u simbolu vašeg znaka, pokazuje da vas privlači sve što je oštro, pa vam odgovara akupunktura, alternativna metoda u kojoj se koriste igle. Fiksirane na meridijanima, kanalima koji prekrivaju celo telo, iglice pomažu da se uspostavi pravilan protok energije.

Strelac - Astrološka medicina

Kentaur, simbol znanja, vlada vašim znakom, pa može pomoći astrološka medicina. Iz natalnog horoskopa pacijenta doktor astrolog može zaključiti koji organi su najpodložniji oboljenjima, a preko tranzita planeta može odrediti najpovoljniji period za početak lečenja. Odgovaraju vam homeopatski lekovi izabrani na osnovu toga koja je planeta u vašem horoskopu "napadnuta", što najčešće ukazuje na slabost određenog organa ili telesne funkcije.

Jarac - Kiroterapija, metaloterapija, kristaloterapija

Vaš vladalac Saturn upravlja kostima, pa vam odgovara kiroterapija. Osim na zglobove i kosti, ova terapija povoljno deluje i na mišiće, disajne, reproduktivne i organe za varenje, nervni i endokrini sistem. Odgovaraju vam i kristaloterapija i metaloterapija. Kristali koncentrišu i propuštaju određenu talasnu dužinu svetlosti koja prodire u odgovarajući organ, što povoljno utiče na imunitet, nervozu i depresiju.

Vodolija - Orijentalna medicina

Zahvaljujući vašem vladaocu Uranu, otvorenog ste duha, pa vas privlače razni oblici alternativnog lečenja, joga i meditacija. Odgovara vam orijentalna medicina, masaže i stimulisanje energetskih tokova, uz lekove na biljnoj bazi. Đumbir ima analgetsko delovanje, pa se vekovima koristi protiv bolesti zglobova i reumatizma, zubobolje i glavobolje, vaših slabih tački. Koren svežeg đumbira preporučuje se za zagrevanje organizma, preznojavanje i izbacivanje štetnih supstanci, a osušen koren protiv kašlja, reume i stomačnih tegoba.

Ribe - Pranoterapija

Emotivni ste i brižni, pa sa zebnjom proživljavate svaku bolest. Kako vama vlada Neptun, simbol ekstraosetljivih sposobnosti, ne volite agresivne, već mirnije oblike lečenja, kao što je pranoterapija. Polaganjem ruku iscelitelja iznad vašeg tela, bez dodira, njegova energija počinje da se kreće prema vašem organizmu. Dobra komunikacija između vas omogućava da prana, vitalna energija, ravnomerno kruži.

Izvor: Novosti.rs