Harizmu će u natalnom horoskopu najbolje simbolizovati Sunce i podznak. Ali posebnu ulogu ima Neptun, pri čemu nije toliko važan znak zodijaka u kome se nalazi, koliko je važan Neptunov aspekt sa nekom ličnom planetom horoskopa: sa Suncem i podznakom, sa Mesecom, Venerom, Merkurom ili Marsom, piše astrološkinja Senka Ljubić.

Koji je poseban dar koji su dobili Lav, Ovan i Strelac - poseduju urođenu toplinu, strast, otvorenost i entuzijazam.

Uz dodatak izazovnosti kojom obiluje Ovan, žara i uverljivosti Strelca, kao i ponosnom i živopisnom osobenošću Lava, za ove znakove zodijaka bi moglo da se kaže da imaju urođenu harizmu. Lako ćemo ih uočiti u svakoj društvenoj grupi, ne boje se da iznesu svoje stavove, uvek će se naći u centru pažnje.

Harizma kojom isijavaju čini ih omiljenim u društvu, uverljivim vođama i zanimljivim prijateljima. Ali za sjaj harizme vatrenih znakova postoji jedna ozbiljna zamka: njihov ego! Lako se može dogoditi da obraćaju premalo pažnje prema drugim ljudima i da ih tretiraju kao publiku, bez prave emotivne interakcije. Ako su previše fokusirani na sebe, sjaj njihove harizme će brzo potamneti.

Spontano će zračiti samopouzdanjem i entuzijazmom, ali treba jačati veštinu slušanja i saosećanja.

Izvor: Sensa