Merkur je 11. februara 2023. godine prešao u znak Vodolije i boraviće u ovom znaku sve do 1. marta. Ovo će značajno povećati snagu ove planete, a prema astrolozima, imaće povoljna uticaj na posao, finansije, pronalaženje ljubavi. Ovaj aspekt se smatra uspešnim i blagotvornim.

Ovo bi trebalo da bude savršeno vreme za sticanje novih znanja. Povoljan je period za obuke, da naučite nešto novo, da se razvijate, napredujete. Astrolozi savetuju traženje novih hobija, čitanje knjiga, gledanje obrazovnih videa na internetu i učenje od iskusnijih ljudi. Merkur će uveliko ojačati koncentraciju i pamćenje, a dobar dan je i za rad sa papirima.

I na polju romantike, i u poslu možete da se razvijate. Merkur ne pravi razliku između ljubavnih i poslovnih "poriva",pa je moguće da će ove dve sfere biti isprepletene. Ako želite da upoznate osobu, ova planeta će tome doprineti.

Budući da se nalazi u 11. polju, Merkur će nam pomoći da shvatimo kako da ostavimo najbolji utisak. Većina nas će postati društvenija, pravednija i otvorenija. Krajem zime možete da promenite stan ili situaciju u kući.

Ako ste dugo želeli da ažurirate enterijer kupovinom novog nameštaja, sada je dobar trenutak za preuređenje. Merkur je odličan asistent u kupovini, pa će kupovina biti izuzetno prijatna, posebno ako vam nešto zaista treba.

Možete napraviti potez. Ako već dugo želite da se uselite u novi stan, onda jednostavno ne možete smisliti bolji trenutak. Takođe možete pokušati da preuredite nameštaj, uradite generalno čišćenje. Sve ovo će svakako koristiti vama i vašem domaćinstvu.

Lakše ćete se suočavati sa dilemama i životnim izazovima. Ovde je glavna stvar ne zaboraviti da je kombinacija logike, iskustva i šintuicije važna. Kada se ljudi oslanjaju na jednu stvar tokom jakog Merkurovog perioda, njihova produktivnost i efikasnost su značajno smanjeni.

Izvor: Sensa