Konjunkcija Sunca i Venere ukazuje na ponovno rađanje Venerine energije i njen postepeni prelazak iz  večernje u jutarnju zvezdu.

Preporod
Pod ovom energijom, naše srce takođe može da doživi ponovno rođenje. Možda bismo osetili zarastanje starih rana za koje smo mislili da će uvek biti tu. Možemo osetiti da se otvaramo za veću ljubav ili oslobađamo blokade koje nas sprečavaju da osetimo pravu ljubav. Konjukcija Sunca i Venere takođe može da razjasni sva pitanja koja su se pojavila otkako je Venera retrogradna .

Ove godine zvezda Venere biće u znaku Lava. Lav je vladar srca, što znači da ćemo u ovom trenutku verovatno osetiti snažnu aktivaciju energija usmerenih na srce.

Lepota našeg unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta
Venera stvara savršenu zvezdu ili ružu sa pet latica svakih osam godina dok kruži oko Sunca. Ovaj savršeni geometrijski oblik podseća na lepotu i red u svemiru.

Da bi stvorila latice, Venera se pretvara u jutarnju zvezdu. Ovaj tranzit je obeležen poravnanjem Venere sa Suncem, poznatim kao zvezdana tačka Venere. Kako se Venera i Sunce spajaju, Venera se iz jutarnje zvezde pretvara u večernju. Venera se tada kreće retrogradno i ponovo će se poravnati sa Suncem kako bi postala jutarnja zvezda. Zatim se ciklus ponavlja.

Za Venera na večernjem nebu se kaže da nam pomaže da aktiviramo osećanja samoljublja i da unesemo lepotu u naš unutrašnji svet . Smatra se da nam jutarnja zvezda Venera pomaže da stvorimo partnerstva, veze sa drugima i unesemo lepotu u naš spoljašnji svet.

Izvor: Sensa.hr

BONUS VIDEO: