Po horoskopu, određene planete donose sreću i blagostanje ukoliko se nađu u natalnoj karti nekog znaka. Pa tako, Jupiter je jedna od onih planeta koja su neka vrsta štita od svega "lošeg" i to ako se nađe u Strelcu. Strelac i Jupiter udruženi donose moć, uspeh, uživanje...

Šta znamo o Strelcu i zašto ga zvezde vole?

Pripada vatrenim znakovima, obožava putovanja, avanture, nemirnog i radoznalog je duha i ima visoka moralna načela. Osobe rođene u znaku Strelca su energične, otvorene i nesputane, ne drže do pravila, a kad je reč o ljubavi - kada nekoga prestanu da vole, pakuju svoje "pinklice" i odlaze. Drugima ovo može da deluje surovo, ali radije biraju život u istini, nego da pate u laži. Na kraju, kad se sve sagleda, oni ne donose sreću samo sebi - već i drugima!

Karakteristično za Strelca jeste i određena vrsta dvojnosti - ili ih krasi ekstremna duhovnost ili su najveći hedonisti. Imaju velike apetite, žele sve da isprobaju, nauče… Tipično za njih je i da nastupaju impulsivno, bez mnogo razmišljanja upuštaju se u romantične avanture, opasan sportski poduhvat ili rizičan posao. Za njih se kaže i da su u duši kockari, bez mozganja će rizikovati sve ako osete da to treba da urade.

Inače su veoma komunikativni, ponekad i previše, ne libe se da kažu šta im prvo padne na pamet, da pitaju sve što ih zanima - čak i kada su svesni da će drugima biti neprijatno. U suštini su veoma pošteni i iskreni, pa misle da su i drugi takvi. Velikodušni su, nekad i rasipni, vole luksuz, proslave, svečanosti i društvene skupove. Imaju potrebu da uvek budu u centru zbivanja, prvi će se javiti kao dobrovoljci kad nešto treba da se uradi, proba ili da se nekome pomogne. 

Gaje velike afinitete prema svemu što je drugačije – druge zemlje, običaji, kultura, jezici, a naročito egzotična mesta. Uživaju u putovanjima, ne vole dosadne poslove, iritiraju ih malograđanske forme i tračarenje. Ne podnose kontrolu, pa tako ne vole poslove i odnose koji ih ograničavaju i primoravaju da idu van svojih uverenja. Moraju da se osećaju slobodno i nesputano u svakom trenutku.

Budući da su duhom mladi, to se oslikava i na fizički izgled. Obično lepo izgledaju, atletske su građe. Na poslu i u odnosima sa drugima mogu da budu teški, umeju da budu strogi, ponekad i maliciozni, ali nisu "ubitačni" kao Škorpije. Strelac ima velike životne apetite koji mu se obično i ostvare.

Ovo su glavne karakteristike Strelca:

  • Život s njima je pustolovina sama po sebi.
  • Velikodušni su i uvek spremni na davanje, bez očekivanja nečega za uzvrat.
  • Veseli su, društveni i svima se sviđaju.
  • Imaju čvrste stavove i bore se za svoja uverenja.
  • Odlično su rame za plakanje.
  • S njima ćete uvek znati na čemu ste i šta misle o vama.
  • Rado dele svoja iskustva i znanja s drugima.

BONUS VIDEO:

ESPRESO TIKTOK: Srodna duša svakog horoskopskog znaka espreso tiktok

Izvor: Sensa