Ovan

Ovnovima nikad nije dosadno i retko kad se odmaraju. Uvek su puni energije i entuzijazma i teže životu punom avantura. Njihova energičnost nema granica, a takav treba da bude i njihov idealan kućni ljubimac.

Energičan pas srednje veličine će biti vrlo srećan kada ide s vama na dugo pešačenje ili na trčanje kako biste se oboje dobro "ispucali".

Bik

Zavisni i tvrdoglavi po prirodi, Bikovi vole da se priviju uz nekog. Zlatni retriver, labrador i druge vrste izuzetno druželjubivih i vernih pasa će zadovoljiti Bikovu potrebu za vernim pratiocem.

Mit ili istina: podznak s godinama postaje važniji od znaka...

Savršen izbor će biti i mačka koja voli da se mazi, poput škotske fold vrste koja će svu svoju pažnju usmeriti na vlasnika. Mačke su takođe idealan izbor za Bikove, jer ne traže puno pažnje.

Blizanci

Dovitljivim i oštroumnim Blizancima intelektualni razgovori i stimulirajući zadaci igraju važnu ulogu. Uvek su u potrazi za uzbuđenjem. Ovaj znak voli inteligentne izazove pa će tako idealan ljubimac biti životinja koju može da nauči da govori - papagaj.

Ona će Blizancu doneti uzbuđenje i izazov. Sijamske mačke takođe su idealne za Blizance. Brzo razmišljaju, a dobro ih je nabaviti u paru kako bi se međusobno zabavljale.

Rak

Kućni tipovi po prirodi, Rakovi su vrlo osećajni. Ćudljiv i emocionalan Rak voli da se brine za druge. Zbog toga će ga oduševiti slatki mali hrčak. Rak će znati udovoljiti ovom sitnom delikatnom biću i obasipaće ga gomilom ljubavi i pažnje.

Lav

Strastveni Lavovi vole da budu u centru pažnje i vole da izdvoje novac na skuplje stvari. Zato traže i ljubimca koji će upotpuniti njihovu potrebu da budu "glavni".

PageBreak

Persijska maca za Vage

A to će sigurno biti ako izaberu dugodlaku veću mačku s kojom će se i dobro razumeti, jer lav pripada porodici velikih mačaka. Lav voli i da mu je uvek zabavno pa će dobar izbor biti i pas srednje veličine, poput kokera španijela, naročito ako ga nauči pokoji trik.

Devica

Za pedantnu Devicu ljubimci koji stvaraju nered u kući nisu najbolji izbor. Vole društvo, ali ne po cenu sopstvene udobnosti. Najbolji krzneni sustanar biće pas koji ne traži puno održavanja (dakle, duga dlaka ne dolazi u obzir).

Ili ribice koje ne traže puno brige, a uprkos predrasudama, mogu biti itekako dobro društvo. Pričajte im, jer one reaguju na vaš glas.

Vaga

Vage su veliki estete i vole sve lepo, pa tako žele i da njihov ljubimac bude naočit i koliko je to moguće, uredan. Lepa persijska mačka ili preslatki koker španijel će biti savršen izbor.

Škorpija

Ovaj moćni znak voli da održi dozu mističnosti. Ispod mirne spoljašnosti Škorpije krije se vrlo strastvena osoba.

Pametne, kraljevske mace ili grandiozni psi jednako će mu odgovarati, primer su sijamska mačka ili doga. One najhrabrije Škorpije najviše će uživati u društvu reptila.

Strelac

Spontani i slobodoumni Strelac često se u zadnji tren odluči da otputuje negde ili otići u avanturu u prirodi zbog čega mu treba ljubimac koji ne traži puno brige.

Kornjača ili ribica će biti idealan izbor. Ako pak želi ljubimca kojeg će da vodi sa sobom na svoje putešestvije, idealan saputnik biće pas.

Znak sreće na rukama: da li i vi na svom dlanu prepoznajete liniju anđela...

Jarac

Jarčevi vole da rade i nikada im nije teško da ulože dodatan trud kako bi došli do svog cilja. Sami su vrlo nezavisni pa traže i takvog ljubimca.

Zato pas i nije idealna opcija za njih, ali grandiozna persijska mačka bi mogla biti. Ona će biti Jarčev ponos.

Vodolija

Pomalo ekscentrična, Vodolija voli neobične ljubimce, poput reptila, glodara i egzotičnih papagaja. Samo imajte na umu da uvek imate nekoga na koga možete računati da će se pobrinuti za ljubimca dok ste odsutni od kuće.

Ribe

Ribe su najveći sanjari zodijaka, nepopravljivi romantičari, koji vole da se stisnu uz nekoga. Zbog toga će najviše uživati u društvu preslatkog zeca kojeg će priviti uz sebe i maziti ga.

Dobar izbor biće i maca koja će ih svojim toplim krznom grejati tokom hladnih zimskih noći. U obzir dolazi i potpuno drugačija životinja, ribica, iz jasnog razloga.

Izvor: Zadovoljna