Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačka je samostalna, a Konj ponosan: koja ste životinja prema keltskom horoskopu

Kelti su godinu podelili na trinaest razdoblja i svakom dodelili pokroviteljstvo jedne životinje. Koja od njih je vaš znak u drevnom, keltskom horoskopu?

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Bilo bi nemoguće da zamislimo život bez životinja. One sa nama sarađuju, neretko su nam prijatelji, a katkad nas i štite. Ponekad su ljubav, ponekad pretnja, često hrana. Njihovo ponašanje je spontano i nagonsko, neopterećeno suvišnim obrascima tipičnim za savremeno ljudsko društvo.

Mnogi drevni narodi su smatrali da posebna energija neke životinje, njene osobine i snalaženje u prirodi prožimaju i ljudsku narav. Američki Indijanci birali su imena po životinjama, čime su svoj život stavili pod moćan simbol i zaštitu i posebne energije - koju su nazivali duhom životinje.

Simboli životinja u horoskopu imaju duboke korene u prošlosti. Naši preci su učili posmatrajući prirodu, njen biljni i životinjski svet, zvezde na nebu, kretanje planeta. Svet koji ih je okruživao preslikali su na nebeska prostranstva nastanjujući ih životinjama.

Astro saveti: kako da otkrijete koji kućni ljubimac odgovara vašem horoskopskom znaku...

Kelti su, pak, godinu podelili na trinaest razdoblja i svakom su dali pokroviteljstvo jedne životinje. Ima tu ptica, šumskih grabežljivaca, morskih stvorenja i pitomih domaćih životinja. Neke nadahnjuju svojom snagom, neke lepotom, a neke snalažljivošću. Prepoznajte u sebi deo spontane, nagonske energije koja pulsira ispod površine civilizacijskih pravila ponašanja.

Mačka 21. januar - 17. februar

Samostalna i dobroćudna

Dosetljiva i spretna mačka simbol je intelekta. Mačka voli da posmatra svet oko sebe, često se držeći po strani. Pažljivo čuva svoju samostalnost. Odlična sposobnost opažanja i otvoren um temelj su njezine objektivne i nepogrešive sposobnosti rasuđivanja. Mačka će se spremno uključiti u humanitarne projekte i ponudiće svežu perspektivu u sagledavanju života. Omiljena je zbog svoje blage i dobroćudne naravi, srca ispunjenog dobrim namerama. Mačka je odličan savetnik. Nežnaa je i uvek zanimljiva drugarica uz koju nikad nije dosadno.

Najbolje se slaže s Leptirom i Morskim konjicem.

Jelen 24. decembar - 20. januar

Plemenit i odgovoran

Ponosan, snažan i elegantan, jelen je kralj šume. Osoba rođena u znaku Jelena poseduje urođenu plemenitost i dostojanstveno držanje. Takav životni stav izvire iz visokih ideala, plemenitih ciljeva i pravičnosti koji motivišu Jelena. U svemu što radi Jelen je temeljit, strpljiv i radišan. Lako preskače prepreke i hrabro prekoračuje postavljene granice, jer zna što hoće i veruje u sebe. Ne odustaje od svojih vizija, a njegov trud i spremnost na težak rad jamče uspeh. Jelen je pouzdan prijatelj, dobar predvodnik, zaštitnik porodice i osoba na koju se možete osloniti.

Najbolje se slaže s Labudom i Vukom.

Zmija 18. februar - 17. mart

Znatiželjna i uverljiva

U keltskom horoskopu Zmija je znatiželjno i komunikativno biće snažne energije. U stalnoj potrazi za boljim razumevanjem života Zmija neprestano postavlja pitanja. Mudra je i puno zna i vrlo uverljiva u iznošenju svojih stavova. Strastvena u onom što radi, sa lakoćom će motivisati druge.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj