Ovnovi odražavaju čistu energiju života, strastveni su i jaki. Kada ih jednom upoznate više nikada nećete hteti da se oprostite od njih.

Evo 10 razloga zašto bi u svom životu trebalo da poznajete barem jednog Ovna:

1. Avanturisti su.

Samo nazovite Ovna i on će vam sigurno predložiti nešto novo, otkačeno i avanturistički. Ovnovi i avantura uvek dolaze u paketu, oni su sposobni da običan porodični roštilj pretvore u neverovatnu zabavu.

2. Zrače pozitivnom energijom.

Ovnovi su po prirodi pozitivne duše. Takva energija im pomaže da sa lakoćom prolaze i kroz najteže životne situacije, a za njih gotovo nikada ništa nije neobično. Ipak, postoji i druga strana - najčešće krive sebe što nešto nije pošlo po planu.

3. Optimistični su.

Većina Ovnova zna kako uspešno da balansira između ohrabrujućeg i preteranog optimizma. Ta njihova sposobnost uveliko pomaže kada prijatelju treba podrška i tračak nade u najgorim situacijama.

4. Odani su.

Ovnovi nikada neće izneveriti prijatelja ili odati tajnu. Oni su jako odani pa u njihovom društvu nikada nemojte ogovarati prijatelja, jer se to neće dobro završiti.

5. Iskreni su.

Ovnovi nikada ne lažu, iz jednostavnog razloga - jer ne znaju kako! Jedino kada ne govore istinu jeste u situacijama u kojima ne mogu odbiti drugu osobu, jer znaju da bi je mogli povrediti.

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (1. deo): Ovan...

6. Nezavisni su.

Oni su potpuno nezavisni i znaju da se brinu o sebi. Gotovo nikada neće potražiti pomoć od vas, čak ni u preko potrebnim situacijama.

7. Pouzdani su.

Ovnovi podrazumevaju da će se njihovi ljubavnici i prijatelji prema njima odnositi jednako kako se i oni ponašaju prema njima.

8. Velikodušni su prema drugima, ali škrti prema sebi.

Ovnovi su pažljivi sa novcem što ih čini dobrim štedišama. Bolje se osećaju kada daju poklon, nego kada ga primaju. Ovnovi neće uopšte razmišljati o novcu kada treba da ga potroše na svoje voljene, ali kada treba sebi nešto da kupe, dvaput će razmisliti.

9. Ambiciozni su.

S obzirom na to da Ovnovi uvek teže ka višem, njihov entuzijazam može postati zarazan. Oni uvek idu napred i uvek moraju da se kreću.

10. Ovnovi su kombinacija gore navedenih osobina.

Kada pomešate sve ove osobine shvatićete da je Ovan prijatelj za ceo život! Jednom kada vam se Ovan "uvuče pod kožu", tamo će ostati zauvek.

Izvor: Stil