Od 22. decembra 2015. godine do 21. januara 2016. godine vlada period Jarca.

Period Jarca je pred nama, doba godine kada Sunce prolazi kroz zemljani znak, koji nam donosi drugačiju energiju. On je vezan za ostvarenje praktičnih težnji, ambicija, dostignuća kroz istrajnost, znanje, iskustvo, mudrosti i trud.

Početak zime obeležen je boravkom Meseca u Biku i Venerom u Škorpiji, koja je sada u sekstilu sa Jupiterom u Devici. To donosi priliku za radost, ljubav, dobitak i zadovoljstvo. Početak zime je jedna vrsta praznika, početak novog godišnjeg doba i može vam doneti ostvarenje neke želje.

Astro priče: 9 razloga zašto nije uvek lako sa Ribama...

Ove godine Saturn je u Strelcu i ulazi u drugu dekadu, što donosi protivljenje drugih ili neodobravanje. Saturn ovde teži nekovencionalnosti, težnji da se bude svoj i drugačiji. Kako to postići, sada kada je Saturn u Strelcu, a Jupiter u znaku služenja, rada i reda u Devici? Treba strpljivo insistirati da sve što radimo, radimo na svoj način - tako što ćemo sve objasniti činjenicama i dokazima koji su čvrsti, logični, jasni, realni, konkretni. Merkur je u Jarcu omogućava da se na taj način izbegnu nepotrebni sukobi i trošenje energije na borbu i konflikte. To ćemo moći da uradimo 24, 25. i 26. decembra kada je Merkur u Jarcu u trigonu sa Jupiterom u Devici.

Povoljno vreme je za poslovne odluke i ostvarenje raznih dogovora i vidova saradnje. Na taj način ćemo umanjiti kritike i konflikte, a ujedno ćemo očuvati i svoje lične potrebe i želje. Čak i ako je nešto neobično, treba da to predstavite na razumljiv i jasan način, tako što ćete ukazati na korisnost nečega ili nekoga. Važno je pokazati se odgovornim za ono što činite, ali ne gubite optimizam i veru i vedrinu.

PageBreak

Mars će doneti više strasti i erotike

Na dan 25. decembra pun Mesec u Raku doneće jake emocije koje će uticati kod nekih na odnose sa drugima, posebno porodične. Rakovima, posebno junskim može doneti i manjak energije i zdravstvene probleme. Dobro je da smanjite tempo i odmarate se u samoći. Tog dana izbegavajte gužvu, boravak u masi, jer raspoloženje i emocije drugih mogu negativno delovati na raspoloženje, zdravlje i energiju.

Izbegavajte dogovore na dan 26. i 27. decembra 2015. godine, kao i 28. decembra kada će Merkur u Jarcu biti u kvadratu sa Marsom u Vagi. Tada lako može doći do konflikta, posebno ako neko netaktično i bez strpljenja insistira na nečemu. Inat i tvrdoglavost mogu dovesti do svađe.

Promena u energiji, aktivnostima i strastima dolazi od 3. januara 2016. godine. kada će Mars ući u Škoriju i omogućiti da se upornije i istrajnije zalažemo za nešto. U veze će Mars doneti više strasti i erotike.

U danima 4, 5. i 6. januara 2016. godine je Sunce u konjukciji sa Plutonom u Jarcu što može da dovede do većih promena i završetaka. Ipak, budite obazrivi jer oni koji imaju moć ili vlast će pokušati da dokažu na način koji može biti za neke neprijatan.

Spoznajte sebe i druge: šta otkriva vaš astrološko-numerološki par-nepar...

Mlad Mesec u Jarcu biće 10. januara 2016. godine i to u trigonu sa retrogadnim Jupiterom u Devici. Promene i novine će dovesti do poboljšanja ako vredno i uporno radite na ostvarenju planova. Saturn u Strelcu je u konjukciji s Venerom u Strelcu, što donosi mogućnost da dobro procenite situaciju i da stabilizujete neki odnos ili vezu. Povoljni rezultati novina se već mogu osetiti oko 13. i 14. januara 2016. godine.

Naravno, budite strpljivi u komunikaciji i svim kontaktima. Budite spremni da iz više pokušaja nešto dogovorite, jer će Merkur od 5. januara 2016. godine krenuti retrogradno. To će omogućiti da se ponovo sretnete, obnovite ili poboljšate neke odnose od ranije. Povoljno je vreme za obnavljanje gradiva od ranije, za studente koje spremaju ispite, naročito u gradivu koje su već ranije započeli. Budite oprezni na putovanju, jer će biti kašnjenja, ili promene plana putovanja. Proverite sve informacije u vezi s putovanjem i pregledajte da li imate sve dokumente koji su vam potrebni za putovanje.

Venera će boraviti u Strelcu od 30. decembra 2015. godine i učiniće da ima više radosti, vedrine i optimizma u periodu Jarca. Zbog ljubavi ćete putovati daleko ili ćete uživati u društvu osoba koje dolaze iz daleka. U danima od 11. do 13. decembra, kada Venera u Strelcu bude u trigonu sa Uranom u Ovnu, povoljno je vreme za nove ljubavi, nove zanose i oduševljenja. Uz razna iznenađenja, imaćete više životne radosti i biti spremni da izađete iz uobičajenog u nešto posebno, što će vas nadahnuti radošću, ljubavlju i nekim zanosom.

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović