Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki ljubavni horoskop za 2016. godinu

Šta nam zvezde predviđaju za 2016. godinu? Puno ispunjenih ljubavnih snova, to sigurno!

  Izvor: Foto: Profimedia

OVAN

Po ulasku u novu, 2016-u godinu, Mars, vladar vašeg znaka nalazi se na poslednjim stepenima Vage, znaka koji vlada odnosima, ozbiljnim emotivnim relacijama, bračnim zajednicama. Zbog kvadrata sa Merkurom koji je u tom trenutku „u stanici" i sprema se da svaki čas krene retrogradno, jasno vam je da ćete u svojim dužim emotivnim vezama, brakovima, morati da prođete kroz neke priče i svakodnevne probleme koje ste izbegavali ili koje niste na adekvatan način završili u prethodnom periodu. Ovnovi će tokom 2016-e morati da još jednom ponove lekciju odgovornosti prema odnosima u kojima su, a da se na sličan način postave i prema ljudima koji im tek dolaze u život. Neka vaša ustaljena ponašanja se moraju menjati, a vi biti više spremni da živite i funkcionišete „u dvoje".

Odmah početkom januara Mars prelazi u znak Škorpije i vaše polje strasti, kriza, promene u kome će boraviti sve do kraja prve nedelje marta. U ovom periodu prvenstveno će vas nositi intenzitet u odnosima i to će biti osnova koju ćete tražiti i od koje će kretati sve ostalo. Tokom januara naročito stoje mogućnosti za pokretanje tajnih veza koje bi bile prožete i jednom dubinskom, mada pomalo „neuhvatljivom" emocijom. U februaru je povoljan period zauzetima da pronađu zajednički jezik i naprave neke konkretnije dogovore u svojoj vezi ili braku.

U drugom delu marta sukobi sa partnerom. Sve do početka aprila postojaće padovi, emotivne dubioze čak, nerešene situacije koje vas muče u vašim emotivnim relacijama. U nekim odnosima doći će do pucanja, odvajanja. Od drugog dela aprila počeće koreniti i suštinski pokušaji i vas i partnera da se ponovo približite jedno drugom. U dužim emotivnim vezama period na dalje obeležiće počeci razgovora na neke ozbiljnije teme i prve mogućnosti da se partneri dogovore o zajedničkom životu ili planiranju braka.

Maj mesec pojedinim Ovnovima donosi vraćanje na staro i trenutak kada će ponovo potražiti ili uspostaviti kontakt sa bivšim emotivnim partnerima. Jun je takođe problematičan, emotivni ili bračni partner traži više nego što vi u tom trenutku možete da ponudite i date i sukobi su u većoj ili manjoj meri prisutni. Situacija se naglo menja na bolje ulaskom u jul mesec, u brakovima i vezama dolazi do smirenja, a slobodnima nove prilike za ulazak u emotivni odnos koji bi mogao krenuti i strasno i emotivno u isto vreme.

Rekla bih da je avgust pripremni period pojedinima za početak zajedničkog života ili brakove, jer tokom septembra Jupiter posle dvanaest godina ulazi u znak Vage i vaše polje ozbiljnih partnerstava. Neki veliki planovi sada idu ka realizaciji. Od tog perioda i slobodni ili oni koji su tek ušli u neki tip veze dobijaju mnogo stabilnije prilike za građenje svoje emotivne sreće.

Sve do polovine novembra Ovnovima bukvalno sve ide kao po loju kada je ljubav u pitanju. E, tada već ulazimo u vreme koje je i za neke brakove ali i za emotivne veze dosta „klizavo". Vi lično možete se okrenuti nekoj formi avantura ili odnosa na „prijateljskoj" bazi, a partnera sve to može jako pogoditi. Do kraja godine budite na oprezu, jer postoje velike mogućnosti pucanja i razdvajanja. Slobodnima je ovo odlično vreme iako neće odmah poželeti da se smire. Ipak, uživanje stoji. Poslednja nedelja decembra je kao stvorena za početak jedne fatalne priče....Neka vam je sretna i uspešna ova nova 2016-a godina!

BIK

Slika ulaska u 2016. godinu je dosta solidna, Jupiter je u vašem polju ljubavi u dobrom aspektu sa vladarom polja, vaša vladarka Venera je u lepim aspektima sa Merkurom i Mesecom... istina je i da Venera stoji u konjukciji sa Saturnom i da je vladar polja ljubavi stacionaran, a u vašem polju svakodnevice smestio se Mars u nekim bombastičnim aspektima. Realno gledano, nije toliko strašno, malo vuče na prošlost, malo vuče na preispitivanja nekih odnosa, ali sve u svemu - dosta obećavajuće.

Veliki godišnji horoskop za 2016. godinu...

U januaru i vladar polja ljubavi i Jupiter koji je u ovom polju, kreću retrogradnim hodom, i Bikovi će biti skloni odmah da se okrenu nekim prošlim emocijama. Možda će post novogodišnji period probuditi ponovo želju da se sa nekim ljudima čujete, vidite...u postojećim emotivnim vezama može doći do zastoja u komunikaciji, a ako tek tražite srodnu dušu za sebe, vrlo brzo ćete shvatiti da sve ide suviše sporo i nedefinisano. U februaru će se i dalje osećati statična atmosfera, mada su duži emotivni odnosi i brakovi tokom ovog meseca dosta stabilni.

Ipak, drugi deo februara i mart mesec doneće slobodnima prve prave prilike da se ostvare u nekom emotivnom odnosu. Biće tu jakih emocija koje se mogu probuditi na brzinu, romantike, dugih noći, strasti koje je teško kontrolisati...biće malo i razočarenja i idealizma koji nije na mestu...ali će vam u svakom slučaju biti zanimljivo. Oni u dužim vezama i brakovima bi mogli da vode više računa o ljubomori, i da se trude da imaju jasne i otvorene odnose sa partnerom. Stelijum planeta u vašem polju tajni tokom drugog dela marta i prvog dela aprila upozorava da se lako može skrenuti u jednu strasnu avanturu koja bi mogla da se otvori prilično iznenadno.

Tokom drugog dela aprila i prvog dela maja u vašem su znaku Sunce, retrogradni Merkur i Venera. Ovo je još jedan momenat kada u ljubavnim relacijama lako dolazi do razmimoilaženja, pogotovo što i vladar polja ozbiljnih emotivnih partnerstava, Mars, ide unazad. Sve će na prvi pogled izgledati kao da funkcioniše, a ispod površine će stojati nezadovoljstvo i vaše i partnerovo. Takođe, ovo je još jedan trenutak kada prekinuti odnosi mogu zaživeti. Za slobodne Bikove je ovo dobar period da se pokrenu.

Jun je generalno naporan za sve Bikove i verujem da će mnogi od vas povremeno imati želju da mu što pre vide kraj. Zato će jul opravdati sva vaša očekivanja. Oni u emotivnim vezama mogu početi da planiraju sa partnerom neke ozbiljnije korake, a u brakove će se vratiti sigurnost i stabilnost. Izvrstan je period i za usamljene da ostvare jednu dosta jaku priču koja ima predispozicije za trajnost. Prva polovina avgusta doneće povremeno povratak na „ratne staze" onima koji su zauzeti, dok će sam kraj ovog meseca vratiti vašu veru u ljubav. Jupiter, Venera i Merkur u zagrljaju u polju ljubavi najavljuju događaje i ljude koji su u svakom smislu značajni po vas. To će samo postati još izrazitije kada u prvoj polovini septembra Jupiter pređe u polje odnosa i znak Vage. Tokom ovog meseca očekujte ulaske u bračnu zajednicu, početke zajedničkog života, planove i promene koji konačno dolaze na realizaciju.

U oktobru ponovo dolazi do konjukcije Venere sa Saturnom, samo što sada imamo drugačiju sliku, koja govori o tome da su se neki odnosi u potpunosti stabilizovali, a partneri okrenuli jedno drugom, raspoloženi da pređu i preko ljubomore i preko nesuglasica i da se zajednički bore za vezu u kojoj su. I na kraju, u drugom delu decembra, još jedna, poslednja prilika za usamljene da ovu godinu okončaju zaljubljeni i srećni. Neka vam je srećna i vesela ova naredna godina!

BLIZANCI

Ulazite u novu 2016-u sa Venerom u polju ozbiljnih partnerstava i braka, ali ne treba zaboraviti da je tu još uvek (i ne pokazuje neku veću nameru da ode) i Saturn. Takođe, i Mesec i Mars su u vašem polju ljubavi, prva planeta daje dobre nagoveštaje za nova emotivna dešavanja, dok Mars kao Mars, obzirom na aspekte koje pravi „namerava" da vam malo zagorča sve ono slatko što budete osetili. U polju doma se smestio Jupiter u dobrom aspektu sa vladarom vašeg znaka, Merkurom. No, pošto je on stacionaran i sprema se da krene retrogradnim hodom, eto malo zavrzlame da ni u brakovima ne ide baš sve kao po loju. S obzirom na sve navedeno, Blizance čeka red meda, red gorčine... bilo bi čudno da sve bude baš fenomenalno, zar ne?

Mars u polju svakodnevice i vladar vašeg znaka koji ide unazad, do polovine februara bi mogli povremeno donositi onima u brakovima i dužim emotivnim vezama trzavice i razmimoilaženja. Ne izgleda mi kao da bi ovde moglo doći do nekih velikih pucanja, ali bi u svakom slučaju valjalo biti malo oprezan. Februar je sa druge strane, dobar za one koji su usamljeni, ali samo ako ste od onih Blizanaca koji vole malo fatalnosti i strasti u odnosu - ako očekujete da započnete neku „normalnu vezu", malo je verovatno da će do toga doći.

Mart je promenljiv i nešto vam baš ne bih preporučila da se uplićete u bilo kakve šeme i šemice sa strane, pogotovo ako je partner već u nekom prethodnom periodu povremeno sumnjao u vas. Sada bi vam mogao prilično zagorčati život, a i vi biste se mogli upetljati u mrežu laži iz kojih nećete umeti da se izvučete. Ne komplikujte sebi život dodatno. Za slobodne u tom periodu savet - nije zlato baš sve što sija, a to što za nekoga mislite da je polubožansko biće, samo zbog vas poslato na ovaj svet da bi vas usrećilo... pa, verovatno nije tačno. Može se dogoditi da ostanete prilično razočarani.

U aprilu Mars i Saturn, oba u retrogradnom hodu u polju ozbiljnih partnerstava i braka, nagoveštavaju da bi Blizanci mogli malo više da se pozabave sređivanjem svojih bitnih odnosa, iako to tada možda neće biti najlakši zadatak. Ipak, imate dovoljno snage u tom mesecu da neke stvari rešite u svoju korist. Ako to ne uradite, maj bi mogao biti prilično naporan za vas, trpećete pritiske od strane partnera i često puta biti nesigurni šta da uradite i kako da odreagujete. Iako će Venera biti u vašem znaku, prvi deo juna bolje prespavajte, jer ništa neće ići kako treba. Ako ste slobodni, bolje se aktivirajte u drugom delu meseca, koji je povoljniji i lakši.

I za slobodne i za one u emotivnim relacijama, juli i avgust su više nego dobri, što će se samo dodatno produbiti ulaskom Jupitera u prvom delu septembra u vaše polje ljubavi. Obzirom da je tamo bio poslednji put pre dvanaest godina, verujem da jedva čekate da vidite šta će vam doneti. U tom periodu je i Venera u ovom polju, pa samo napred i juriš u nove emotivne pobede.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj