Šta se to događa ovih dana pitaju se mnogi koji nailaze na ponavljanje nečega iz prošlosti, ili na početak neke karmičke veze, nečega što nikako ne može da se izbegne. Ovo je vreme i vraćanja na nešto slično što je bilo već nekada. Potreba za stabilnošću i sigurnošću je iskrsla, baš pred mlad Mesec u Jarcu, kroz konjukciju Venere u Strelcu sa Saturnom i retrogradnim Jupiterom u Devici. To je uvod u početak nečega što može da postane stabilno, trajno, ili sigurno.

Potreba za sigurnošću, privrženošću, iskrenošću ili trajnošću će biti ovih dana prisutna. Ovo je vreme kada može da se produbi ili učvrsti neki odnos od ranije.Sećanja na ono što je bilo je kod mnogi prisutna i posebno će biti dok je Mesecu Jarcu ovih dana. Večeras je Mesec ušao u Jarca i tu će biti u naredna dva dana. Završava se jedan ciklus mesečev i počinje novi od 10. januara, kada će biti mlad Mesec na 19. stepenu u Jarcu u kvadratu sa Uranom u Ovnu i trigonu sa Jupiterom u Devici.

Taj neko dolazi: astro uticaj Jupitera i Saturna u 2016. godini...

Stižu promene koje će doneti uzbuđenje i nemir, posebno u noći 9. na 10. januar. Nemir i napetost će biti prisutna, kod nekih i nesanica. Izbegavajte inaćenje i suprostavljanje nekome ili nečemu. Pokušajte da se opustite uz muziku, ili meditirajući, zamišljajući ili planirajući o onome što priželjkujete da vam se desi na početku 10. 01, u prvim jutarnjim satima. Idealno vreme za novine je tog dana oko 8-11 sati kada Mesec bude utrigonu sa Jupitrom u Devici. Promene koje započinju u to vreme bi mogle da donesu o pooljšanja. Obratite pažnju šta je to što se pojavljuje kao mogućnst da nešto novo započnete, a ako se ne pojavi, onda vi preduzmite inicijativu. Ovo se posebno odnosi na osobe koje imaju podznak u Jarcu kao i oni koji imaju Sunce u ovom znaku, odnosno rođene su u periodu od 8. do 14. januara.

Mlad Mesec u Jarcu povoljan je za prihvatanje novih odgovornosti bilo prema sebi, ako imate podznak u Jarcu, prema svom zdravlju, izgledu, ili prema partneru bilo bračnom, ili poslovnom, ako vam je podznak u Raku. Za one koji imaju podznak u Lavu dobro bi bilo da započnu neki novi posao, ili nove navike u vezi sa zdravljem i svakodnevnim životom. Ako imaju zdravstvene probleme, ovo je vreme za novu terapiju. To zahteva istrajnost, trud ili vreme.

Saturn u konjukciji sa Venerom koji je prisutan ovih dana i osetiće se do 13. januara ukazuje da će biti više emotivne postojanosti, ili selektivnosti, objektivnosti i potrebe za nečim što je postojano, sigurno, što uliva poverenje. U ovom vremenu dobro će vam doći mudrost, strpljenje i iskustvo.

U ljubavi postoji veće potreba za nečim sigurnim, stabilnim, za vezivanjem i stalnošću. Želite li da učvrstite brak, a imate podznak u Blizancima, potrudite se da to učinite ovih dana. Želite li da uđete u brak ili da započnete posao vezan za javnost, a imate podznak u Raku, povoljan period za to počinje 10. januara.

Osobe sa podznakom u Devici očekuju promene ili novine vezane za ljubav, decu, ili neki hobi, zabavu. Kako je Merkur retrogradan, budite pažljivi šta govorite onima koje volite.

Ovo su dani koji donose da se nečemu stabilizujete, ili nešto učvrstite, ili pustite korene u nečemu. Što god to bilo, potrebno je da u to uložite određeni trud, rad, strpljenje, istrajnost, mudrost i tada će to novo da bude uspešno i dobro za vas.

Numerološki vodič za 2016. godinu: gde će vas voditi srce...

Realne težnje, praktični ciljevi ili objektivne želje su te koje će se u periodu od 10. januara pa u narednih šest dana najbolje realizovati.

Astrolog i bioenergetičar: Svetlana Milenković-Filipović