Prepoznati tipičnu Vodoliju uopšte nije teško, jer je ona svojom različitošću uočljiva. Ona ima volju da menja stvari, menja život, a u ovo doba, u eri Vodolije, ona je često nosilac nove epohe. Svojim načinom razmišljanja, životnom filofozijom mi sami sebi možemo da budemo kreatori života.

Sve potiče od nas samih, naših misli, naše volje, naše jake želje da menjamo život, naše nade i vere u sebe. Kreatori Vorteksa i njeni učitelji imaju izraženu Vodoliju, bilo da im je to sunčani znak ili im je tu ascendent, podznak, ili neka planeta, Merkur, Mesec. Ali to je i znak koji veruje i okrenut je i budućnosti, bilo da plasira nešto novo u bilo kojoj oblasti života: nauci, umetnosti, modi, humanističkim učenjima...

Vodolija je i znak koji se vezuje za astrologiju, odnosno za uticaj Urana, koji nas vodi u budućnost. On je vizionar, koji vidi dolazeće vreme na osnovu uma, inelekta. Ovaj znak uz pomoć Merkura najbolje tumači simbole, povezuje prošlost, sadašnjost i budućnost.

Nedokučiva zvezda horoskopa: žena Vodolija igra život po svojim pravilima

Ljudi rođeni u ovom znaku osećaju duh nadolazećeg vremena, te zato plasiraju nove trendove, novu tehnologiju, novi način komunikacije, koji je najbrži,koji povezuje ljude širom svetu. Vodolije imaju duh zajedništva, one su stoga prijateljski nastorojene društvene, jer imaju potrebu da razmenjuju.

One su misaone, mentalne. One svoje ideje mogu da šire, posebno one genijelne ideje, koje su svojstvene za brojne genijalce, rođene u ovom znaku, bez obzira da li su slavni ili anonimni.

Buntovnost i sklonost ka reforrmama, bilo u ličnom životu ili u društevenom, je tipična za ovaj znak. Prekreti, iznenađujuća dešavanja, promene koje njih znaju da zadese brzo, neočekivano su nešto što zbunjuju okolinu, jer to je uticaj Urana.

Sa druge strane pod uticajem Saturna one su u stanju da svoje iskustvo i znanje do koje dolaze koriste temljno u svom profesionalnom radu. Često biraju zanimanja vezana za humanost, pomaganje drugima ili za nauku, tehniku i slično. Pronaći ćete ih u raznim humanitarnim organizacijama, u nevladinim,ili pak političkim strankama, u različitim grupama. Društvene mreže, internet,to je njima blisko koliko vazduh i voda drugima.

PageBreak

Astro saveti: evo kako da volite Vodoliju
Foto: Profimedia astro_saveti_evo_kako_da_volite_vodoliju1
Vodolijin partner je ljubavnik i prijatelj u jednom

U ljubavi ma koliko da vole nekoga, treba im prostora, treba im vreme za sebe, te ne podnose posesivnost, ljubomoru, kontrolu. Što ih više stežete, više će izmicati. Zato ako ih volite i želite da budu deo vašeg života, ponašajte se prema njima sa puno razumevanja i prijateljski. One vole i traže prijatelje i u ljubavi, posebno ako im je Venera u Vodololiji. Za njih je voljena osoba pre svega najbolji prijatelj. Zato mudro postupajte sa njima i uvažavjte njihova interesovanja, njihove poglede na život koji je uglavnom nekonvencionalan, moderan.

Umeju da budu kreativne, da imaju jedinstven stil i da izgledaju dosta mlađe po načinu oblačenja i ponašanja, nego što imaju godina. Umeju da puštaju lakše nove osobe u svoj život, da se povezuju sa ljudima, koji imaju slična interesovanja ili težnje kao one. U stanju su da sve zaprepaste kada okrenu stranicu svoga života, okrenu naglo leđa nekome sa kojima su do juče bili dobri i krenu u nešto novo, neizvesno.

Oni su avanturisti duha, često obrazovani, dobro informisani o svemu, mentalno žive prirode, koja teži znanju i usavršavanju.

Strast, izazovi, sigurnost: koja je najsnažnija emotivna potreba vašeg horoskopskog znaka

Prijateljstva su za njih zakon. Često im je do prijateljice ili prijatelja više stalo nego do roditelja ili partnera, jer oni u drugima traže osobu sa koja ih mentalno motiviše, ili koja ima interesantnu komunikciju, koja razume njihov način razmišljanja, njihove hobije, interesovanja, umne preokupacije.

Umeju da zadive svojom neobičnošću, ili luckašću, pa i svojim hirovima, kojima su sklone. Odgovaraju im zato osobe slične prirode: Blizanci i Vage, sa kojima se lako razumeju i komuniciraju, jer imaju sličan karater, al i vatreni Ovnovi, Strelci, koji mogu da njihove ideje svojom aktivnošću pretvore u delo. Često su im najprivlačnije osobe rođene u znaku Lava, ali one su njihova suprotnost, te je sa njima je potrebno da se usklađuju i nadopunjuju kako bi kako par bili kompletni i ujedinili svoje različitosti. Neophodno je da jedan drugom poštuju volju, jer jedino tako mogu da opstanu u ljubavnoj vezi ili braku.

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović