Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dečji horoskop: mali Blizanci su sveznalice, a male Ribe talenti bez premca

Račići su mirna i osetljiva deca, dok za male Ribe važi da su izrazito talentovane, ali pomalo stidljive.

  Izvor: Foto: Profimedia

Dete Ovan

Vaše dete je već od prvih dana aktivno, živahno i ne spada u one bebe koje samo spavaju. Već od najmlađih dana pokazivaće želju da se bori.. od traženja zvečke, preko otimanja kaške da jede sam do ranijeg prohodavanja. Mali Ovnovi su verovatno najenergičnija deca. Njima nikada neće biti dosadno. Vole da istražuju, da se takmiče, da se dokazuju.. Teško ćete, čak i devojčicu rođenu u ovom znaku, zateći kako češlja lutkice. Ne, ona će se igrati sa starijom braćom ili dečacima. Oni ne vole da im se naređuje pa uvek treba da birate način na koji im saopštavate nešto kako slučajno ne bi pomislili da je to naređenje! Vole sport pa ne bi bilo loše da pratite šta je to što ih interesuje i da krene na neke sportske aktivnosti. To će im pomoći da se oslobode viška energije. Društveni su, vrlo snalažljivi i uporni i po pravilu su dobri đaci jer se služe različitim trikovima od toga kako će najbrže naučiti do toga kako će se najlakše dokazati. Uglavnom, deca Ovnovi dobro prolaze kroz život pa uz vašu malu pomoć, oni mogu biti izuzetno uspešni ljudi.

Dete Bik

Bikovi su pravi gotovani. Njima je važno da su siti, čisti i da ih mazite. Samo da je njima sve potaman, biće i vama. Nisu posebno aktivni, čak mnogo vole da leškare i posmatraju oko sebe, po mogućnosti, nešto što je prijatno za oko. Vole mir i harmoniju pa ako slučajno neko galami ili ih pogleda a ne osmehne se, nežni Bik će se rasplakati. Inače, oni nisu baš tako osetljivi u šta ćete se uveriti kada porastu. Samo deluju tako nežno i osetljivo a zapravo vam daju do znanja da će plakati svaki put kad nije onako kako oni žele. Pričajte im da su dobri, da su pametni, da su lepi.. Hvalite ih jer to će ih podstaći da budu još bolji, ne bi li dobili još pohvala. Ne uskraćujte im ljubav. Ne kažnjavajte ih ni slučajno tako što ćete mu uskratiti zagrljaj, to je pogubno za ovu decu. Tada budite u njima inat a to može da odvede do ozbiljnih problema unutar porodice kasnije. Razgovarajte i samo razgovarajte i dajte primer lepog ponašanja, sigurno će ga slediti. Bikovi uživaju u hrani pa pripazite, nemojte dozvoliti da pretera a posebno sa slatkišima, koje obožava.

Veliki godišnji kineski horoskop za 2016. godinu: prognoza za sve znake u godini Majmuna...

Dete Blizanci

Ovo su sjajne bebe, radoznalice male koje bi da progovore odmah. Oni vas gledaju a oči im pričaju nešto. Vrlo su umiljate ali na poseban način. Uvek žele da kažu svoje mišljenje, u svemu bi da učestvuju. Obožavaju da pričaju pa će verovatno rano progovoriti. Ovo su mali intelektualci. Fasciniraće vas razmišljanjem i konstatacijama. Brzo uče, dobro pamte i od najranijeg detinjstva ova deca su primer dobrog vladanja. Uglavnom su dobri prijatelji. Vole da budu u što većem društvu i igrali bi se po ceo dan. Kasnije će želeti da čita, sve da sazna, da nauči i ako nije sa ostalom decom uvek će se truditi da sazna još nešto novo. Poželjno je da krene sa učenjem stranog jezika što pre može jer će brzo i lako savladati a trebaće im sigurno. Takođe mogu da budu dobri atletičari ili teniseri. U svakom slučaju, što više obaveza za Blizanca, to bolje za njega! Ne treba ga štedeti nikako jer što više radi, sve više uči i pravu uslugu ćete mu učiniti ako od malih hogu napravite spsak obaveza za vašeg Blizanca. Povrh svega, prijaće mu pohvale kako je sve stigao da uradi na vreme!

Dete Rak

Rakovi su mirne i dobre bebe. Oni su definitivno osetljivi, možda najosetljiviji od sve dece. Plačljivi su i plašljivi. Majka je posebno važna u odrastanju malog Raka. Ako nije u njihovoj blizini, počeće da plače iz čista mira. Oni se boje svega, nesigurni su i slabi pa ćete morati mnogo truda da uložite, i energije, naravno dok vaše dete ne odraste. Za sve će tražiti vašu dozvolu jer ne veruje sebi, veruje vama. Nesigurni su i u prohodavanju pa će radije dugo puzati nego se odvažiti na prvi korak. Oni ne vole buku, veliko društvo, iznenadne promene zvuka.. Takođe nisu ljubitelji uže i šire rodbine.. uplašiće se svakog ko pokuša da mu se približi. Naravno, što je dete starije to će biti sve manje plašljivo ali budite oprezni već u prvim danima. Nikako ne treba da bude u mraku, mora da vidi šta se dešava naokolo.. ne ostavljajte ga samog ni trenutka, istraumiraće se! Mazite ga, pričajte mu, ohrabrujte ga i pomirite se sa tim da će vam vaš mali Račić biti u naručju po ceo dan, čak i dok spava.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj