22. april 2016. godine pun Mesec u Škorpiji.

Pun Mesec na 3. Škorpije donosi velike promene, kraj ili totalnu transformaciju u cilju dolaska do novog početka! Posle kraja uvek sledi novi početak. Nešto treba i da se završi ili totalno promeni, da bi moglo da dođe nečeg novog, nečeg drugačijeg. Posle kraja, uvek dolazi nešto drugo... To drugo predstavlja totalnu promenu, preobražaj i stvara se šansa da se otpočne nov početak. Ciklus života se neprekidno obnavlja.

Mesec u Škorpiji u kući kraja, transformacije, seksualnosti, tajni, smrti, tuđeg novca je u opoziciji sa Suncem u znaku Bika, plodnosti, izobilja, materijalnog bogatstva, sopstvenog novca i zarade. Jedno naspram drugog u periodu punog Meseca 22. aprila 2016. godine ukazuju da može da dođe do naboja i problema vezanih i za finansije ili sukoba interesa. Isto tako pun Mesec u Škorpiji može da utiče i na seksualnost. Donosi pojačane strasti, neobuzdane i nekontrolisane, koje postaju divlje, ali bez osećanja, bez nežnosti, jer je Mesec na stepenu svoga pada i može nepovoljno da deluje na vezu.

Horoskop do 21. maja 2016. godine: šta će vašem astrološkom znaku doneti vladavina Bika...

Može doći do velikih transformacija, ili kraja jedne etape, vezanih za seksualnost ili plodnost. Put ili način da se do toga dođe je drugačiji.

Škorpija je vezana za tajne, za skriveno, duboko. Instikti su pojačani. Suočavanje sa nečim što je bilo tajno i nepoznato i što će izaći na površinu je moguće. Treći stepen Škorpije sadrži u sebi posebnu moć, a Mesec je tu najslabiji i emotivna bol ne mora da bude tako velika, ako je svest prisutna, ako nadjača Sunce u Biku.

PageBreak

Pun Mesec u Škorpiji najjače će osetiti Rakovi, Vodolije, Lavovi

Prepuštanje nečemu ili nekome je nešto čega se treba čuvati, posebno negativnim emocijama, ili negativnim osobinama. Posebno prepuštanje osećanjima boli i patnje je pogubno i treba ga izbegavati. Postoje načini da se negativne emocije i raspoloženja promene, za one koji to žele i koji rade na sebi - otpuštanjem negativnih osećanja.

Zamislite da ona ističu iz vas, i da se utapaju u reci, brzoj planinskoj reci. Škorpija je znak koji se odnosi na vodu, reku. Zamislite da ih voda nosi i vi ostajete pročišćeni, oslobođeni, isceljeni. Ako niste vešti u tome da se oslobodite svojih osećanja ili preobrazite, negativne emocije u pozitivne, ili da ih kontrolišete što je najbolje raditi kada je pun Mesec, onda dozvolite da se tuga pretvori u suze. Isplačite svoj bol i olakšajte sebi.

Mesec u Škorpiji može da donese i strah od kraja, nestajanja, završetka života. Osvestite taj strah, jer što smo svesniji to smo više u mogućnosti da se suočimo, ili izborimo sa time. Kada se izborimo, onda smo jaki i možemo postati bolji i prema sebi i prema drugima.

Vreme je za čišćenje, otpuštanje, oslobođenje od nečeg, ili nekoga. Svakako da neće moći da to bude brz rez, jer su Mars i Pluton retrogradni. Mars u Strelcu, Pluton u Jarcu. Sve ipak ide svojim tokom. Da, posle kraja dolazi početak nov početak, neminovno, za dve nedelje 6. maja 2016. godine mlad Mesec će biti u Biku i tada će započeti, vreme novina, vreme plodnosti, obilja, blagostanja. Mlad Mesec će biti u trigonu tada sa Plutonom i ukazaće na obnavljanja života, ili nov početak, rađanje nečega.

Da bismo lakše dočekali ovaj pun Mesec u Škorpiji, da bismo se oslobodili, naboja, napetosti i negativne energije, dobro je raditi na sebi. Opuštati se, raditi na unutrašnjem skladu, kao i skladu u odnosima sa drugima. Uticaji punog Meseca osetiće se već 20. i 21. aprila kada je Mesec u Vagi, gde je važno uspostavljanje harmonije i mira. Do toga se može doći kroz aktivnost, jer pojačana aktivnost smanjuje napetost, naboj, unutrašnje nemire i osećanje straha, ili tuge. Dobro je neke stvari korigovati, prepraviti ili završiti od 20. aprila u poslepodnevnim satima do 21. aprila u večernjim satima.

Ne zaboravite da biste se bolje osećali u tom periodu smanjite unos tečnosti, a odlično bi bilo i čišćenje organizma od svih otrova.

Najjače će se uticaj punog Meseca osetiti od 21. aprila u večernjim satima do 22. aprila u 7h 24, kada će biti Mesec sasvim pun, a za nijansu manje u toku ostatka dana, posebno do 20 sati. Ovog dana bi dobro bilo da smanjite aktivnost, da se preterano ne trošite, da se ne prepuštate negativnim emocijama i niskim strastima, jer se posledice toga mogu osetiti i danima posle toga. Pripremite se za to, jer nije nemoguće ako se nešto jako želi i ima volje, da se promeni i preokrene i krene sasvim drugim tokom.

Astrologija bez misterija: najveće tajne horoskopskih znakova...

Može se postati i drugačiji i jači, bolji - kada se nešto što se želi prevaziđe. Ne zaboravite da smo bića emocije i bića volje i tek kada to dvoje uskladimo, onda smo u mogućnosti da prevaziđemo i ono što nam život donese, a da nismo pretpostavili. Venera u konjukciji sa Uranom u Ovnu u danu punog Meseca, takođe nagoveštava o promenama ili novinama koje će se dešavati i za koje treba biti otvoren. Ne samo to, već i pojačan osećaj slobode će biti prisutan.

Sve se sa razlogom dešava i prirodni ciklusi Meseca, kao i pun Mesec u Škorpiji nešto su sa čim ćemo se suočiti i to svako na svoj način. Najviše će ga osetiti osobe rođene krajem oktobra, u znaku Škorpije i one rođene krajem aprila, ali i Rakovi, julski Lavovi, januarske Vodolije. Ono što je najbolje je da se usmerite da se oslobodite i otpustite strah, tugu, patnju, ako osetite, ili da ih ako ste u stanju transformišete u neku drugo osećanje kao što je opraštanje. To će doneti i oslobođenje i dobar završetak, nakon kojeg će uslediti promena.

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović