Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lepota u retrogradnom Merkuru: kako da se sačuvamo i čemu da se radujemo uz pomoć zemljanog trigona

Retrogradan Merkur u znaku Bika može da predstavlja veliki broj divnih prizora i lepih sećanja iz detinjstva. Može da nas vrati na mesta gde smo se mimoišli... sami sa sobom.

  Izvor: Foto: Shutterstock

U mitologiji, Merkur je rimski pandan grčkom bogu Hermesu. Hermes je jedan od najmlađih bogova Olimpa, sin Zevsa i nimfe Maje. Hermes vlada svakom vrstom promene stanja, kretanjem, putovanjima. Glasnik je bogova, brzo se kreće prelazeći iz božanskog sveta u svet smrtnika i obrnuto. Pratilac je duša u zagrobni život. Antički Grci su ga obožavali kao zaštitnika putnika, trgovaca, stočara, pesnika, govornika, pisaca ali i varalica i lopova.

Astrološki Merkur nosi sličnu simboliku, vlada svim kognitivnim procesima (razmišljanje, pisanje, čitanje, govor, čak i laganje). Simbol je male dece ( jer je Hermes među najmlađim bogovima Olimpa). Vlada i saobraćajem, komunikacijama, kratkim putovanjima, izvršavanjem svakodnevnih obaveza, platnim prometom i prometom informacija, kreditnim karticama...

Kineski horoskop za maj 2016. godine...

Postavka Merkura u natalu nam ukazuje na nečiji način izražavanja tj. govor, gestikulaciju, način čitanja i pisanja i slično, a takođe i na odnos prema novcu, način vožnje, preciznost u svakom domenu.

Tranzitni Merkur je ušao u znak Bika 06. aprila 2016. godine i tu će se zadržati sve do 13. juna, jer je 29. aprila započeo svoj retrogradni hod sa 23* 36' znaka Bika i vratiće se sve do 14*21' istog znaka, odakle 23. maja 2016. godine ponovo kreće direktno.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj