Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Natalna karta i položaj Sunca u kućama horoskopa: Sunce od 1. do 12. kuće opisuje ličnost i ciljeve u životu

Šta određuje položaj Sunca u natalnoj karti? Pa, opisuju gde nam je srce i čumu ono teži...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sunce je zvezda koji opisuje našu ličnost, našu samosvest i pokazuje šta želite od života. Dok znak u kojem se nalazi opisuje na koji način ostvarujemo svoje ciljeve, kuća u kojoj je smešteno Sunce pokazuje u kojem području života želimo da zasijamo, gde nam je srce i u čemu želimo da uspemo.

Saznajte šta kuća u kojoj vam se nalazi Sunce govori o vama.

Sunce u 1. kući

Osobe koje imaju Sunce u prvoj kući su veliki individualci. Ne vole kad im neko nameće pravila, već nastoje sami da odaberu svoj put. Žele da imaju kontrolu nad svojim životom, a najbolje uče kroz vlastita iskustva i greške. Imaju takmičarki duh i u svemu žele da budu najbolji, a drugi ih obično slede. Samosvesni su i puni samopouzdanja i uvek imaju nove ideje i projekte na kojima rade.

Povoljno aspektirano Sunce daje dobro zdravlje, snagu i moral, ali u nepovoljnim aspektima može negativno uticati na samopouzdanje.

Poznate osobe sa Suncem u 1. kući: Brad Pitt, Jennifer Lopez, Scarlett Johansson, Katy Perry, Kate Winslet.

Sunce u 2. kući

Ljudi kojima se Sunce nalazi u drugoj kući teže za stabilnošću i sigurnošću. Novac im je važan toliko što im pruža osećaj sigurnosti, a kroz posedovanje i imovinu i sami stiču samopouzdanje. U stanju su tokom života da ostvare dobru zaradu, isključivo ličnim trudom i zalaganjem. Vole da budu okruženi lepim stvarima. Osećaj za vrednosti ostvaruju vlastitim trudom i sposobnošću da priveđuju za sebe i voljene.

Povoljno aspektirano Sunce ukazuje na dobar nos za zaradu, ali u slučaju nepovoljnih aspekata, osoba može postati materijalista koji sve gleda kroz prizmu novca i imovine.

Poznate osobe sa Suncem u 2. kući: George Clooney, Leonadro DiCaprio, Elvis Presley, Beyonce, Oprah Winfrey, Robert de Niro, Ryan Reynolds, Arnold Schwarzenegger.

Položaj Sunca u vašem horoskopu možete saznati ako IZRADITE NATALNU KARTU uz pomoć kalkulatora.

izradite_natalnu_kartu
Izvor: Foto: Profimedia

Sunce u 3. kući

Osobe kojima je Sunce u trećoj kući obično se sjajno snalaze u svim intelektualnim aktivnostima, pa su često nadarene za pisanje. Njihov je um uvek aktivan, pametni su i brzo uče i obično poseduju mnoštvo interesa. Vrlo su znatiželjni i imaju potrebu za učenjem, a lični ispunjenje postižu kroz sticanje znanja i intenzivnu komunikaciju. Ovo je sjajan položaj za pisce, izdavače, novinare i učitelje. Brat ili sestra mogu da odigraju važnu ulogu u njihovom životu.

Povoljni aspekti Sunca ukazuju na inteligenciju, snalažljivost i pismenost, dok teški aspekti ukazuju na probleme u školi ili teškoće s učenjem i problematične odnose s braćom i sestrama.

Poznate osobe sa Suncem u 3. kući: Cameron Diaz, Britney Spears, Russell Crowe, Bono Vox, Justin Bieber, Ben Affleck, Jim Carrey, Jessica Biel, Stephen King.

Sunce u 4. kući

Osoba kojoj se Sunce nalazi u četvrtoj kući uvek je sumerena na porodicu i dom. Stabilno porodično okruženje utiče na njeno samopouzdanje i identitet, stoga je važno da imaju dom na koji mogu da budu ponosni. Ponekad imaju potrebu za introspekcijom. Obično su tradicionalni i poseduju snažnu potrebu za postizanjem stabilnih intimnih odnosa.

U povoljnom smislu, ove su osobe brižne, stabilne i usmerene na duhovni i unutarašnjii razvoj, ali u nepovoljnom smislu ovaj položaj Sunca ukazuje na lutalice, osobe s nesređenom porodičnom situacijom koje nigde ne nalaze mir.

Poznate osobe sa Suncem u 4. kući: Julia Roberts, Jennifer Aniston, Halle Berry, Bill Gates, Marlon Brando, Woody Allen.

Uporedni horoskop: kako se Blizanci slažu sa drugim znakovima Zodijaka...

Sunce u 5. kući

Osobe kojima se Sunce nalazi u petoj kući su kreativne, optimistične i vedre. Vole decu, a verovtno su i same mladalačkog duha. Veliki su individualci koji hrabro kroče kroz život. Cene umetnost i lako je moguće da i sami poseduju neke kreativne talente ili su nadareni za ples, glumu i muziku. Vole da budu glavni, a ne žele da slede druge. Privlačni su i imaju mnogo ljubavnih pustolovina, a kroz odnose s drugima uče o sebi.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj