Isti elementi: Vatra, Zemlja, Vazduh, Voda

Sličnosti se privlače, a kada dele isti dominantni element lako je da se slažemo. Idete kroz život na isti način. Imati elementarnu harmoniju je baza za prekrasno prijateljstvo, a ponekad i ljubavni odnos.

Ovan, Lav, Strelac: vatreni znaci su aktivni, strastveni, entuzijasti i željni da dele avanture
Rak, Škorpija, Ribe: vodeni znaci osećaju svoj put kroz život, a povezuju se kroz zajednička emocionalna iskustva
Bik, Devica, Jarac: zemljani znaci su taktilni, prizemljeni i zanima ih stvaranje opipljivih rezultata
Blizanci, Vaga, Vodolija: vazdušni znaci spajaju se kroz planiranje ideja, koncepta, inspiracije

Kada delite isti dominantni element možete da upadnete u loše strane vezane uz taj element. Budući da rešavate probleme na isti način, postoji mogućnost da upadnete u obrasce.

Astro najave ljubavi i strasti: 3 horoskopska znaka koje očekuje veliko iznenađenje do kraja leta 2016. godine...

Previše VATRE može da dovede do hroničnog svađanja ili konkurentnog ponašanja, čime odnos može da izgori. Vatreni znakovi guraju jedni druge u strastveni bes. Svađe i pomirenje su jednako nabijeni.

Previše ZEMLJE može da dovede do stagnacije, krute rutine, samo rad bez igre. Zemljani znakovi mogu da postanu materijalisti ili previše popustljivi zajedno.

Previše VAZDUHA znači monogo priče, malo akcije. Može doći do osećanja praznine i nerealnosti ako se podeljene ideje nikada ne realiziraju.

PrevišeVODE dovodi do emocionalne močvare koja zamućuje lične granice. Vodeni znaci mogu da postanu preosetljivi, suviše spojeni i da izgube smisao za objektivnost. U krajnjem slučaju dolazi do utapanja dvoje ljudi koji stišću jedno drugo kako bi ostali na brodu.

Neskladni elementi: Zemlja-Vazduh i Vatra-Voda

Neki elementi su toliko različiti da je teško naći bilo kakve osnove za odnos. Mešanje tih elemenata može da bude štetno za jedno ili drugo, ili će oni u potpunosti biti nezainteresovani.

PageBreak

Ko su kompatibilni elementi

Oni su kao brodovi kojima je bolje da se tiho mimoiđu u noći. Kada se stope u odnos često postoje drugi elementi koji podržavaju tu igru.

Vatra i Voda

Emocionalnost Vode, Vatreni znakovi mogu osećati kao mokro ćebe na sebi. I dinamika vatre vodenim znakovima može da se učini po život opasna, s rezultatom da se emocije dovode do vrenja.

Učinak koji ova dva elementa imaju jedno na drugo može da stvori osećaj opasnosti i uzbuđenja. Ali ako na to dugoročno gledamo, zadovoljićemo svoje potrebe da može biti teško za svakog od njih.

Zemlja i Vazduh

Ovaj par može da uživa u razmeni ideja, ali mala je iskra romantike među njima. Teško im je da nađu iskru strasti ili da uspostave emocionalnu vezu. Nezavisna priroda vazdušnih znakova drži ih u oblacima, dok su zemljani znaci bliže tlu i praktičnom, stvarnom svetu realnosti. Zemlja je taktilna i telesno privržena, dok vazdušni znakovi preferiraju sastanak umova kroz flert, igre reči, nežnost.

Kompatibilni elementi: Vatra-Vazduh i Zemlja-Voda

Postoje elementi koji su prirodno skladni, ali imaju dovoljno razlika da bi stvari bile zanimljive! To su Vatra-Vazduh i Zemlja-Voda. Postoje jasne razlike u stilovima ovih elemenata, ali one se stapaju na način koji pospešuje oboje.

Meditacija u skladu s horoskopskim znakom...

Vatra i Vazduh

Kada se vatreni znakovi (Ovan, Lav, Strelac ) udružuju sa vazdušnim znakovima (Blizanci, Vaga, Vodolija) plamen treperi sve više. Oboje se hrane idejama, fascinacijama, inspiracijama, vizijama. Igranje i eksperimentiranje su visoko na listi. Oboje su vođeni intelektom i teže stalnom dotoku novosti i mogućnosti.

  • dele smisao za dramu
  • društveni su i koketni
  • dele želju za čuvanjem odnosa svežim i novim
  • izvlače jedno drugog iz ograničenih perspektiva
  • razmenjuju vizije za budućnost

Zemlja i Voda

Kada se zemljani znakovi (Bik, Devica, Jarac) udružuju sa vodenim znakovima (Rak, Škorpije, Ribe) oni se mešaju u plodnu zemlju. Mogu da stvore hranjiv temelj iz kojeg mnoge stvari mogu da rastu.

  • oboje vole da idu polako u ljubavi
  • vole da stvaraju u udobnosti
  • suočavaju se sa svetom na ličan način
  • dele želju za emocionalnom sigurnošću

Sukobljeni elementi: Vazduh-Voda i Zemlja-vatra

Budući da ljubav nije uvek jednostavan put, mnogi su privučeni vezama koje imaju ugrađen rub ili dojam borbe. Postoji osećaj uzbuđenja jer se ulog čini visok. Kada su elementi sukobljeni taj pritisak može da bude motivaciona sila. Potreban je napor kako bi se slagali kada su elementi u raskoraku. Rizici su veliki, a i nagrade su velike.

Vazduh i Voda

Ovi elementi su čudni prijatelji u krevetu potrebno je da radimo kako bi se premostio jaz. Vazdušni znakovi (Blizanci, Vaga, Vodolija) su društveni i povezuju se kroz intelekt. Oni razmišljanjem grade svoj put kroz život. Vodeni znakovi (Rak, Škorpija, Ribe) dolaze iz subjektivne, lične perspektive i osećanjima grade svoj put kroz život.

Uz napor, vazdušni znakovi mogu da nauče deliti svoj emocionalni život. A vodeni znaci mogu da imaju koristi od emocionalne udaljenosti vazdušnih znakova. Vodeni znakovi mogu da nauče da budu objektivniji o svojoj priči umesto plivanja u njoj.

Zemlja i Vatra

Ova kombinacija može da bude međusobno destruktivna, ili teška i trajna, kao komad rastopljenog čelika oblikovanog u fabrici. Ako je zemlja (Bik, Devica, Jarac) preoprezna, konzervativna ili rigidna može da uništi vatrin entuzijazam. I bez uzemljenja vatra ( Ovan, Lav, Strelac ) iscrpljuje zemljane znakove i čini teškim da nađu uporište u vezi.

Ako ova dva elementa izdrže teškoće mogu da budu strašan tim. Vatra može da nauči da bude praktičnija i tlo kreativne inspiracije. Zemlja ima koristi od entuzijazma i joie de vivre (radosti života) vatre, a to u zemlji izvlači osećaj za igru, proslavu, avanturu.

Izvor: Tarot-horoskop