Pomračenja Sunca i Meseca su prirodne pojave koje se događaju svake godine, više puta, osim totalnih pomračenja. Pomračenja Meseca utiču na psihu i emocije, kao i na žene, a pomračenje Sunca na vitalnost, društveni status i profesionalnu poziciju kao i na muškarce kod kojih podstiču posesivnost i ljubomoru. Mogući su problemi sa vidom na desnom (muškarci), a kod žena na levom oku.

Iako delimično pomračenje Sunca u Devici, 1. septembra, nema snagu prethodnog, martovskog pomračenja, ova pojava ipak pojačava nervnu napetost, podiže tenziju i dosta utiče na poslovne odluke, odnose sa kolegama, rodbinom, komšijama.

Nedelju dana uoči i posle pomračenja izbegavajte rasprave na poslu i u domu, velike investicije i kupovine, promenu posla, selidbu, venčanje. Ako ne možete da izbegnete ili odložite početak ili završetak nekih poslova, oslonite se na hladnu glavu, logiku i zdrav razum, oni su vam najbolji saveznici.

Astro vodič za glavne osobine horoskopskog znaka: šta sve treba da znate o rođenima u znaku Device...

Iako se pomračenje Sunca 1. septembra neće videti iz naše zemlje, već iznad Afrike i Indijskog okeana, ipak će imati uticaja na sve znake, najviše na Ovnove i Lavove, a najmanje na Vage i Vodolije.

OVAN (21.3. - 20.4.)

Mesec je zaklonio Sunce u astrološkoj kući posla što može da izazove probleme u radu sa dugogodišnjim saradnicima. Nervi su vam napeti kao strune.

BIK (21. 4. - 21.5.)

Sunce pomračeno od Meseca u astrološkom polju ljubavi, nagoveštava tajnu romansu sa osobom koja se bavi nekim kreativnim zanimanjem ili sportom.

BLIZANCI (22.5. - 21.6.)

Pomračenje Sunca u četvrtoj astrološkoj kući opominje da izbegavate donošenje važnih odluka u vezi sa privatnim biznisom. Klonite se rasprava sa članovima porodice i partnerom.

RAK (22.6. - 22.7.)

Vladalac vašeg znaka, Mesec, dominira u pojavi pomračenja Sunca u polju mentalnog stanja što utiče na komunikaciju s partnerom i članovima porodice. Uzdržite se od preuranjenih odluka.

LAV (23.7. - 22.8.)

Pomračenje Sunca, vašeg vladaoca u kući posla i novca koji zarađujete radom, utiče na vaše finansije, ali i na ljubav. Izbegavajte nepotrebne troškove.

PageBreak

Problemi s novcem i  kriza na ljubavnom planu

DEVICA (23.8. - 22.9.)

Sunce u astrološkoj kući ličnosti zaklonjeno Mesecom, upozorava da obratite pažnju na to šta potpisujete i s kim sklapate poslove. Osetljiv nervni sistem.

VAGA (23.9. - 22.10.)

Pomračenje Sunca u astrološkom polju intuicije i podsvesti upozorava da nikome ne otkrivate svoje planove. Bićete uspešni ako se bavite nekim kreativnim zanimanjem.

ŠKORPIJA (23.10. - 22.11.)

Sunce zaklonjeno od Meseca u astrološkoj kući neočekivanih situacija, opominje da se klonite rasprava s partnerom. Budite oprezniji prilikom potpisivanje ugovora.

STRELAC (23.11. - 21.12.)

Tačka pomračenja Sunca u astrološkom polju karijere opominje da izbegavate rasprave sa nadređenima i poslovnim partnerima. Moguć susret sa osobom koja često putuje zbog posla.

JARAC (22.12. - 20.1.)

Pomračenje Sunca, vladaoca astrološke kuće opasnosti u kući putovanja, upozorava na dodatni oprez u saobraćaju. Preko interneta ili društvene mreže možete da upoznate mlađu osobu.

VODOLIJA (21.1. - 19.2.)

Vladalac astrološkog polja ljubavi, Sunce, pomračeno u polju strasti i novca, opominje da izbegavate paralelne veze. Moguć priliv novca iz neočekivanog izvora.

RIBE (20.2. - 20.3.)

Sunce, pomračeno od Meseca u kući partnerskih odnosa, donosi konfuziju u radu sa saradnicima, uglavnom Rakovima i Lavovima. Problemi na emotivnom planu, ako ste rođeni u prvoj dekadi.

Predano žensko srce horoskopa: evo čime nas sve osvaja nežna žena Devica

KRIZA U LjUBAVI!

Budite oprezniji prilikom sklapanja poslova, kupoprodaje nekretnina, potpisivanja ugovora, planiranja venčanja, ako vam je podznak, Sunce, Mars ili Jupiter blizu stepena pomračenja, 9. stepena Device, Riba, Strelca ili Blizanaca. Ako Sunce obrazuje napete aspekte s vašom natalnom Venerom, Mesecom, Marsom ili Neptunom, moguća je kriza u braku ili vezi.

(Ako niste sigurni gde se nalaze Venera, Mesec, Mars ili Neptun u vašoj natalnoj karti, izračunajte pomoću ovog kalkulatora.)

Izvor: Novosti