10 ZAKONA KARME KOJI UTIČU NA VAŠ ŽIVOT, A DA TOGA NISTE SVESNI: Preokrenite ih u svoju korist i privucite dobre stvari!

Postoji 10 zakona karme koji utiču na naš život - ono što dajete vraća vam se! Karma nije kazna, ona zapravo donosi važne lekcije u naš život...

Shutterstock

Poznata vam je rečenica da sve što dajete, takvom merom vam se i vraća. Dobra dela stvaraju dobru i povoljnu energiju, a ona loša i negativna, vraćaju se poput bumeranga i neprijatno nas iznenađuju. Mnogi smatraju da je karma kazna. a zapravo je to pojam koji ukazuje na učenje - sticanje iskustva da se dobro dobrim uvek vraća.

Postoji 10 zakona karme koji utiču na naš život - evo koji su:

1. Zakon jedinstva - Sve na svetu je međusobno povezano. Jedno smo sa prirodom, divljim životinjama i sa cvećem, zvezdama. Svi an ovom svetu smo duboko povezani, zato je važno d auvek postoji međusobno poštovanje. Čivek u savremenom svetu često zaboravlja na svoju vezu sa prirodom, a ona je presudna za njegovo zdravlje, sreću i energiju. Podestite se toga!

2. Zakon ogledala - Stvarnost koja nas okružuje odražava naše strahove, misli i očekivanja. Sve što akumuliramo u sebi, ogleda se u našim postupxima, utiče na naše odluke, poslove, odnose sa voljenima. Sve što nam se sviđa ili ne sviđa je u nama samima.

3. Zakon uzroka i posledice -Da li želite više ljubavi i slobode? Dajte svoju ljubav i budite slobodni. Da li želite da nađete pravog prijatelja? Budite vi za nekoga pravi i iskrnei prijatelj. Klonite s eod gorčine, besa i ljutnje, i takva osećanja će se kloniti od vas.

4. Zakon prihvatanja - Sve dok se opirete promenama i nervirate se zbog stvari na koje ne možete da utičete, vi ste zapravo na gubitku. Prihvatitre situaciju kakva jeste, trudite se da bude bolja, ali nikada ne očajavajte. I ne zaboravite da se sve na kraju događa za naše dobro, iz svega učimo i rastemo.

5. Zakon promene - Ako želite da živite na boljem mestu, sa boljim ljudima, u boljoj energiji, počnite od sebe. Mi nemamo moć nad drugima, ali možemo da kontrolišemo sebe, da kontrolišemo svoje misli i postupke. Što više menjamo sebe na bolje, stvari oko nas postaju još bolje.

6. Zakon rasta - Život uvek zahteva rast, promene, akumulaciju novog iskustva. Potrebno je da stalno radite na sticanju novih veština, da se razvijate i napredujete. U praksi promenite sve što vas opterećuje, a poboljšajte ono što vam vredi i vodi vas do uspeha.

7. Zakon strpljenja - Svaki rad biće blagovremeno nagrađen. Ne žurite sa životom, ne žurite ispred vremena, samo se ponašajte mirno i usklađeno. Što više truda uložite, to vas očekuje veća nagrada. Ne odustajte, budite strpljivi, uporni.

8. Zakon koncentracije - Što više pažnje posvetite nekoj akciji ili događaju, to ćete više dobiti od toga. Nemojte se fokusirati na sve stvari odjednom, već se posvetite onome što vas može podići do novih visina.

9. Zakon komunikacije - Svakoj odluci treba pristupiti svesno, razmisliti o tome kako će današnji izbor uticati na sutra. Prošlost, sadašnjost i budućnost međusobno su povezane. Živite u sadašnjem trenutku, ali učite iz prošlosti, i radite na bolju budućnost.

10. Zakon sadašnjosti - Glupo je živeti u prošlosti ili se plašiti budućnosti kada smo u sadašnjosti. Biti prisutan u ovom trenutku sada otvara mnogo mogućnosti. Već u ovom trenutku svako od nas može promeniti svoje ponašanje, izabrati novi san, napustiti stare navike. Delujte sada i uskoro možete očekivati napredak!

Izvor: Sensa