Bumerang, koliko god ga daleko bacili, on vam se vraća - tako je i sa mnogim postupcima u životu. Ljudski postupci, izjave, osećanja i misli funkcionišu na sličan način – sve što dolazi od čoveka u svet koji ga okružuje vraća mu se u budućnosti, ali u većem obimu. Kada nešto izgovorimo i uradimo često nismo svesni da će nam se ista takva energija vratiti.

Kako funkcioniše efekat bumeranga?

Princip efekta bumeranga je izuzetno jednostavan, ali ponekad odnos između naših postupaka i povratnih informacija koje dobijamo nikako nije očigledan. Naše postojanje uključuje lanac određenih događaja - osoba komunicira sa rođacima, prijateljima i drugim ljudima, komunicira sa njima, oslobađajući razne emocije i energiju. Kada smo prijateljski nastrojeni, pošteni, ljubazni prema drugima, obično dobijamo isti tretman zauzvrat. Ali kada se nađemo u iluziji negativnosti, započnemo konflikte, izgovorimo neke ružne reči, povredimo drugu osobu, stvara se efekat buumeranga koji se iznenada vraća, onda kad očekujete, s ajoš većom negativnosti nego što ste poslalali. Pokušajte da postanete pažljiviji, obratite pažnju na svoje postupke i osećanja, procenite emocije koje vaša okolina doživljava u vašem prisustvu.

Da biste promenili svoj život, pokušajte da se pridržavate jednostavnog pravila: "ako želite nešto za sebe, uradite to za druge". Ne treba puno trud ai energije za dobru karmu. Kroz par reči, zagrljaja i čistih osećanja, pomoći, možete učiniti da se sve promeni nabolje. To ne treba da radite samo da biste vi nešto dobili zauzvrat, već iz čistog srca, sa puno ljubavi.

Posledice naših postupaka mogu biti različite – ako u postizanju cilja koristimo sumnjiva sredstva, prevaru, izdaju, radimo stvari mimo savesti, rezultat neće doneti radost, i obrnuto. Možda će u početku delovati da sve ide kako treba, ali negativna energija koja se vraća voli da izennadi i da vas zatekne nespremne. Shvatajući ovaj elementarni obrazac, efekat bumeranga se može ispravno koristiti za svoje potrebe.

Kako onda možemo da iskoristimo efekat bumeranga u svoju korist?

Recept je vrlo jednostavan. Potrebno je da se prema ljudima ponašate onako kako biste želeli da se prema vama ophode - takva ljubaznost se uvek vraća. Ali u isto vreme, postoji važan detalj u ovoj jednostavnoj formuli - da bi efekat zaista uspeo za vas, ne bi trebalo da razmišljate o koristi za sebe u trenutku kada radite nešto dobro za druge. Čisto i iskreno srce otvara sve dobre puteve u životu!

Izvor: Sensa