Čistoća je pola zdravlja. A čistoća psihe je ključ za mir uma, uspeh i sreću u životu. Da biste bili u harmoniji sami sa sobom, prvo morate svoj unutrašnjisvet očistiti od negativnosti.

Pratite ovih 10 koraka za pravilno čišćenje psihe:

1. Uticaji (eliminišite ih, a sama psiha će se postepeno očistiti i oporaviti)

Isključite zagađenja okoline. Prestanite da se mentalno zagađujete. Isključite program sa televizije koji vam prenosi negativne vibracije, zatvorite vrata onim ljudima koji misle da je vaš um mesto za odlaganje psihoaktivnog otpada.

2. Bekstvo iz iluzije

Skinite sa sebe kandže društvenih mreža. Izađite iz virtualnog sveta - blokirajte kanale preko kojih se negativnost useljava u vaše neurone.

3. Hrana

Veoma je važno šta jedete, ali je još važnije u kojem raspoloženju jedete i ko je sa vama u sobi kada jedete. Sve to utiče na psihu pojedinca.

4. Stvari

Oslobodite se svih stvari koje vas sputavaju, rastužuju, vraćaju u negativno raspoloženje. Jednostavno je: uzmi stvar u ruku, ako ne budu pozitivne emocije kod tebe - baci je!

5. Nalepnice

Sve nalepnice sa šampona, sredstava za čišćenje, parfema i ostalih proizvoda odlepite i bacite. To su skrivene reklame koje su napravljene tako da "bodu oči", da uvek budu u vašem fokusu. Niste ni svesni koliko vam takvi proizvodi odvraćaju pažnju, zapušavaju vaše moždane ćelije.

6. Prestanite da radite sve ono što vam se ne sviđa, što vam ne prija!

7. Odjavite se

Odjavite se od negativnih ljudi. Isključite ih iz svog života. Prestanite da komunicirate sa negativnim i neuravnoteženim ljudima.

8. Rešite se mentalnih trauma

Pričajte sa psihologom o onome što vas muči. Možda je to nešto iz detinjstva, možda nešto što se nedavno desilo i na šta niste obratili pažnju, a to vas podsvesno truje. Priznajte sebi traumu i izbacite to iz svog uma.

9. Shvatite ko ste

Podesite frekvenciju na ono JA. Jednom za svagda shvatite ko ste, gde ste krenuli i šta želite. Kada se usaglasite sami sa sobom, sve će biti lakše.

10. Budućnost

Izbacite iz glave onu sliku kako vaša budućnost treba da izgleda. Prepustite se sadašnjosti. Ne opterećujte sebe onim šta mora da bude ili "šta bi bilo kada bi bilo".

Izvor: Stil