3 ROMANTIČNE DESTINACIJE U SRBIJI ZA VIKEND UDVOJE: Da li više volite mir široke ravnice ili upečatljive vidikovce?

Izaberite destinaciju po svojoj meri i uživajte u malom vikend begu iz grada sa svojim partnerom!

Shutterstock

Svakodnevica nam ostavlja malo prostora za romantiku i povezivanje sa prirodom. Navikli smo da putovanjaplaniramo nekoliko meseci unapred i poprilično se lišavamo spontanosti i osećaja za avanturu. Ne treba da zaboravimo i da za naše blagostanje nije dovoljno da dva puta godišnje odemo na dve nedelje odmora dok ostalih 345 dana u godini provodimo u rutini svakodnevice. Najbolji način da razbijemo monotoniju i proširimo svoje vidike su mali vikend begovi iz grada. E, sada svako ima svoje preference: neko voli banje, neko planine, neko uživa u miru i širini vojvođanskih salaša, a neko uživa u kratkim vikend izletima do bližih evropskih prestonica. Ipak, ako imate partnera sa kojim biste da podelite dva dana opuštanja i uživanja izabrali smo za vas 3 romantične destinacije u Srbiji za vikend putovanje.

1. Glamping - isključi mozak, uključi čula

Za sve parove koji su ljubitelji prirode i imaju osećaj za avanturu ali ne žele da se odreknu određenog luksuza - glamping je idealno rešenje. Ovo je oblik kampovanja u luksuznim šatorima ili bungalovima koji su smešteni u predivne predele ali uključuju ponudu kao u najboljim hotelima. Za sve parove koji bi da se posvete jedno drugome, uživaju u miru i čistom vazduhu bez uobičajene turističke strke - glamping u Srbiji je sjano rešenje. Najpoznatije glamping lokacije su Fruška Gora, odnosno Sremski Karlovci, Zasavica, Kosmaj, Zlatibor, a glamping kućice vas očekuju i na jezeru Međuvršje, u Negotinu, i na Kopaoniku. 

2. Široka duša Vojvodine - romantični beg na salaš

Salaši su u poslednjih desetak godina postali izuzetno popularna destinacija i ne bez razloga. Duh romantizovane prošlosti je oživljen kroz ponudu hrane i sadržaja koji mogu biti idealni za vas ukoliko želite da se zaista izmestite iz grada i rutine. Zbog svog prirodnog položaja koji je izolovan sa kompleksom kuća, velikim imanjem i pomoćnim zgradama - salaši su kao mala romantična utvrđenja. A koji su najbolji? Zahvaljujući velikom interesovanju ali i preduzimljivosti mnogih pojedinaca postoji nekoliko destina salaša koji će vam ovog vikenda otvoriti svoja vrata i ugrejati vas odličnom ponudom. Posebno blago su čenejski salaši koji se nalaze u blizini Novog Sada.

3. Spa viekend - opuštanje udvoje

Ako želite da provedete romantično vreme sa partnerom ali i da se pobrinete o svom blagostanju onda je preporuka spa vikend. Već u petak uveče možete uživati u opuštajućoj masaži, a zatim provesti vikend obnavljajući svoju energiju na nekoloj od predivnih destinacija u Srbiji. Odlične spa i wellness centre možete pronaći u Vrnjačkoj Banji, na Fruškoj Gori, Staroj Planini, Kopaoniku i Zlatiboru.

Možda će vas zanimati i 5 najboljih načina da se spakujete za put.

Sensa

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

VOZIO BICIKL BUKVALNO KROZ OBLAKE! Čačanin se sprema za VELIKI PODVIG! Evo šta planira da postigne NA DVA TOČKA (KURIR TELEVIZIJA)  Kurir televizija