Dokazano je kao normalan proces da žene izgube 80 do 100 dlaka dnevno, ali šta preduzeti ako ženi u tridesetim godinama počne neverovatnom brzinom da opada kosa, piše Lovesensa.

Tretman ledom za lep ten, brisanje bora i podočnjaka i čišćenje bubuljica...

Dokazano je da ženama tokom trudnoće manje opada kosa zbog povišenog estrogena. Međutim, nakon porođaja ili kada majka prestane da doji bebu, nivo estrogena se smanjuje i ženama alarmantnom brzinom opadne kosa koju nisu izgubili tokom trudnoće.

Opadanje kose je takođe uzrokovano nedostatkom feritina, gvožđa u organizmu. Gubitak gvožđa je naročito izražen tokom menstrualnog ciklusa, a i mame uglavnom nemaju vremena za redovne obroke i odmor, što je takođe uzrok opadanja kose.

PageBreak

Gvožđe je presudno za zdravlje i lepotu

Rešenje: Uradite analizu krvi i proverite da li vašem organizmu nedostaje feritin. Jedite hranu bogatu gvožđem - ako jedete meso, birajte crveno, ali uvrstite u ishranu i ribu, jaja, zeleno povrće i sušene kajsije. Nemojte u potpunosti da izbegavate ugljenehidrate koji su presudni za energiju, a fenom sušite samo krajeve kose.

Prirodni tretman za masnu kožu: maska od jaja protiv crvenila kože lica...

NataliAhmed (32) ima sina od 15 meseci. Kako kaže, tokom trudnoće joj je kosa bila lepša nego ikad, ali se nakon porođaja znatno proredila i nijedan tretman nije bio od pomoći.

"Uradila sam analize krvi, a po savetu trihologa uzimam uvek šampon za moj tip kose i za volumen, kao i odgovarajući regenerator," objašnjava Natali.

Izvor: Lovesensa