Ovo naravno nije običan ugalj koji se inače koristi u industriji ili za grejanje. Aktivni ugalj je onaj koji se zagreva u kombinaciji sa kiseonikom što iz njega izbacuje nečistoće a omogućava mu da za sebe vezuje različite hemikalije. Prosto rečeno, aktivni ugalj ima svojstva sunđera: upija nečistoćespolja i iznutra. Njegova raznovrsnost u upotrebi je sjajna a pored svega toga je i potpuno prirodan način za negu.

Izbeljivanje zuba

Ukoliko ste ljubitelj kafe, čaja ili čaše belog vina primetili ste izvesne mrlje na zubima. Godine, ishrana i higijena ostavljaju trag na našim zubima a aktivni ugalj u prahu je izvrstan izbeljivač zuba pored toga što održava zdravu pH vrednost u ustima.

Uklanjanje šminke
Aktivni ugalj će za tren oka ukloniti sa vašeg lica čak i najtvrdokorniju šminku. Kožu savršeno čisti a ne isušuje je.

Izvlači mitisere
Ukoliko imate problem sa upornim mitiserima maska od aktivnog uglja će to sigurno rešiti. Pored toga što će izvući mitisere, očistiće pore i koži povratiti prirodnu vlažnost.

Dubinko čišćenje i akne

Budući da ima antibakterijsko, antivirusno i antigljivučno dejstvo, aktivni ugalj je sjajan za kožu i negu lica. U stanju je da za sebe veže nečistoće i značajno ublaži tegobe sa upornim aknama.

Uklanja toksine
Svakog dana smo izloženi brojnim zagađivačima i nečistoćama iz okoline koje naše telo apsorbuje. Ukoliko dodate kašičicu aktivnog uglja čaši vode sa malo limuna ova mešavina će izvući toksine i smanjiti nadimanje.

Napomena: Uvek se konsultujte sa stručnim licem pre korišćenja aktivnog uglja u kozmetičke i medicinske svrhe.

Izvor:Sensa