Naredni put kada ispijete šolju omiljenog čaja, kesicu čaja nemojte baciti nego je iskoristite u kozmetičke svrhe.

Verovatno ste čuli za korištenje hladnih kašičica za podočnjake ili krastavce za sveže lice, ali još bolji efekt mogu imati iskorišćene vrećice čaja koje gotovo uvek bacimo u smeće.

1. Odmorite oči

Ovaj je trik za lepotu možda i najpoznatiji kada se radi o kesicama čaja. Umočite kesicu čaja u toplu vodu i stavite ih na umore uči. Držite otprilike 20 minuta, a kada ih maknete primetićete da su vam oči puno manje natečene.

2. Izlečite rane

Posekli ste se i bol ne prolazi? Skuvajte crni čaj i ohladite kesicu, pa je pritisnite na bolno područje. Taninska kiselina iz čaja suziće krvne sudove i pomoći da brže zaustavite krvarenje.

3. Osvežite kožu

Mnogi vole da koriste kesice čaja kao tufere sa tonerom. Jednostavno ih umočite u toplu vodu i pređite preko očišćenog lica. Antioksidansi iz čaja regenerisaće kožu, osvežiti i ukloniti masnoće.

4. Pobedite akne

Kesicu zelenog čaja možete držati nekoliko minuta na području gde imate akne. Antibakterijsko svojstvo dubinski će očistiti kožu, a lice bi trebalo biti mekano i glatko. Redovnom upotrebom zelenog čaja za lice akne bi trebale nestati.

5. Olakšajte bol zbog opekotina

Ohladite kesice zelenog čaja i njima pređite preko dela kože koji ste opekli. Možete napraviti i obloge od čaja i držati 15 minuta.

Napomena: Pre upotrebe ovih saveta konsultujte se sa dermatologom.

Izvor: Novi/Espreso