Za našu lepotu se uvek najbolje postara priroda, zato mnoge savremene žene biraju anti-age tretmane i negu kože u kućnoj režiji.

Skoro svaka prirodna i organska namirnica u vašem domu može se na određeni način iskoristiti u službi lepote, a kada je u pitanju prevencija bora, regeneracija i znakovi starenja, onda definitivno biramo dve moćne zelene voćke - avokado i kivi.

Avokado je bogat zdravim masnoćama i vitaminima E i C koji su ključni za zdravlje i vitalnost vaše kože. Korišćenjem avokada za negovanje kože učinićete da koža vašeg lica bude nahranjena, poboljšaćete njenu elastičnost, sprečićete pojavu upalnih procesa i odličan je za osobe koje imaju problema sa suvom kožom.

Kivi je sjajna dopuna avokadu jer je takođe bogat vitaminima E i C, oporavlja kožu nakon izlaganju štetnim UV zracima, sprečava pojavu akni, čisti kožu od toksina, podstiče njenu elastičnost i pomaže kod podočnjaka.

Recept za zelenu masku protiv bora

Oljuštite i očistite avokado. Isto uradite i sa dva kivija srednje veličine. Stavite ih u blender i sipajte kašiku jogurta. Dobro umitite dok se ne sjedine i ostavite da odstoje 5 minuta u frižideru.

Nanesite masku na celo lice, osim na kapke i usne. Pažljivo nanosite masku u predelu očiju i izbegnite kontakt maske sa očima.

Ostavite masku da odstoji na licu oko 20 minuta, a zatim je isperite običnom mlakom vodom.

Ponovo se umijte hladnom vodom i ostavite da se lice prirodno osuši.

Ovaj tretman možete ponavljati dva puta nedeljno, a najbolje je da ga praktikujete ujutru ili pred odlazak na spavanje.

Napomena: Ukoliko iamte problematičnu kožu, pre upotrebe maske posavetujte se sa dermatologom.

Izvor: Lovesensa