Dermatolozi predlažu da lice čistite dva puta dvevno kako bi koža bila sjajna i zdrava. A da li ste znali da namirnice iz vaše kuhinje mogu doprineti lepoti vaše kože?

Umesto da trošite novac na skupe preparate za čišćenje lica, pokušajte sa ovom zdravijom i pristupačnijom matodom. Soda bikarbona i kokosovo ulje namirnice su koje, za razliku od pojedinih krema i tonika, ne sadrže toksine i hemikalije, što ih čini bezbednim za upotrebu.

Prirodna nega kose: napravite sami gel od lana i ukrotite kovrdže!

Soda bikarbona i kokosovo ulje su odlični za lečenje akni, crvenila i ožiljaka, te uklanjaju višak prljavštine i mrtve ćelije na površini kože. Mešanjem ovih namirnica i njihovom redovnom primenom, vaša koža postaće sveža i meka.

Ovaj spoj takođe je koristan za održavanje pravilne ph vrednosti, a deluje i antibakterijski, leči, hidrira i hrani kožu.

Kako napraviti svoj preparat za negu lica?

U zavisnosti od tipa kože, kombinujte kokosovo ulje i sodu bikarbonu. Ukoliko je vaša koža osetljiva, napravite smešu koja sadrži više ulja od sode. Nakon što izmešate sastojke, primenite ih na suvu ili mokru kožu i masirajte kružnim pokretima. Kako bi koža bolje upila sastojke, možete ostaviti masku da odstoji na licu, a možete je i odmah isprati.

U ovu mešavinu možete dodati i sastojke koje smatrate povoljnim za vašu kožu ili mirisna ulja za još lepši doživljaj.

Izvor: Kreni zdravo