MOĆNIJI OD DEZODORANSA, A BEZ HEMIJE: Prirodni preparati za negu koji brišu neprijatne mirise tela

Ako želite alternativu dezodoransu, znajte da postoje neverovatna prirodna sredstva koja uklanjaju neprijatne mirise sa tela tela.

Shutterstock


Prirodni dezodoransi zaista postoje i mogu da se naprave u kućnoj radinosti, od namirnica koje većina ima kod kuće. Neprijatan telesni miris uzrokovan je znojenjem, biološkim i fiziološkim procesom koji pomaže u regulisanju temperature. Uprkos činjenici da znoj nema miris, može poslužiti kao leglo za klice na koži, koje mogu brzo da rastu. Neprijatan miris tela dolazi od prekomernog razmnožavanja bakterija, a evo prirodnih preparata kojima možete da da ga kontrolišete.

Jabukovo sirće

Uzmite pamučni jastučić i nanesite malo sirćeta na područja koja su sklona znojenju. Sirće će pomoći u balansiranju pH vaše kože i ubiti sve bakterije koje izazivaju neprijatan miris.

Ulje čajevca

Koristite dve kašičice ulja čajevca i dve kašike vode. Razblažite ulje čajevca vodom. Utapkajte smesu direktno na pazuh i druga problematična područja. Ulje čajevca je prirodni antiseptik i takođe je poznato po svojim antibakterijskim svojstvima.

Soda bikarbona

Koristite sodu kao talk i stavite na pazuhe i između nožnih prstiju ili dve kašike sode bikarbone pomešajte sa šoljom vode. Napunite tečnost u sprej i svakodnevno je koristite na pazuhu. Obavezno pustite da se područje osuši pre nego što obučete odeću.

Shutterstock  MOĆNIJI OD DEZODORANSA, A BEZ HEMIJE: Prirodni preparati za negu koji brišu neprijatne mirise tela

Zeleni čaj

Skuvajte zeleni čaj i kada se ohladi, natopite pamučni jastučić u mešavinu i nanesite je na područja sklona znojenju. Čaj će pomoći da vaša koža ostane suva i bez mirisa.

Paradajz

Dodajte jednu šolju sveže ceđenog soka od paradajza u kadu, ostanite u ovoj vodi sa sokom od paradajza 20-30 minuta. Antiseptička svojstva ovog crvenog ploda pomoći će u ubijanju svih bakterija koje izazivaju neprijatan miris.

Limun i kukuruzni skrob

Limun će pomoći u balansiranju pH vaše kože. Uzmite dve kašike kukuruznog skroba i dve kašike limunovog soka i napravite pastu. Nanesite je na pazuhe i isperite nakon 10 minuta, piše Hindustan Times.

Shutterstock  MOĆNIJI OD DEZODORANSA, A BEZ HEMIJE: Prirodni preparati za negu koji brišu neprijatne mirise tela

BONUS VIDEO;

This browser does not support the video element.

Dermaplaning tretman brijanja lica  TikTok/kenlaine

Sensa/Z.A.