Koja je tajna mladolikosti Ketrin Zita-Džouns? Ima 55, a uzda se u domaću masku, tajni sastojak i proceduru

Ketrin Zita-Džouns je holivudska lapotica koja voli prirodnu negu. Za mladalački izgled kože lice pravi masku od 2 sastojka koja kod nas ima gotovo svaka kuća, a recept možete primeniti i sami u svom domu.

Instagram/catherinezetajones

Režim nege kože i lepote holivudske glumice Ketrin Zita-Džouns uključuje jednostavne, domaće tretmane koje svatko može da isproba, a uključujući prirodne sastojke poput meda i eteričnih ulja, koristeći ih kao hidratantne kreme i maske za lice. Iako korišćenje eteričnih ulja možda nije bezbedno za svakoga, njihova umerena primena može koristiti vašoj koži. Kroz ove prakse, slavna glumica pokazuje da su godine samo broj i da je izgledati i osećati se mladoliko moguće u bilo kojoj fazi života.

Kako navodi Brightside, ona med i so koristi za umanjivanje bora, a spominje i nanošenje njihove mešavine po čitavom telu kako bi sprečila ljuštenje kože. Med ima jedinstvena svojstva koja ga čine vrlo korisnim u kozmetičke svrhe, protiv akni i ujednačavanje tona kože. Kada je reč o lokalnoj primeni na koži, sirovi i nepasterizovani med smatra se najefikasnijom opcijom.

Ketrin Zita-Džouns ne skriva svoju sklonost ka korišćenju ulja za lice pa je poznato i kako sama voli da pravi mešavine.

Neka eterična ulja mogu uzrokovati alergijske reakcije ako se nepravilno koriste, ali ako se pravilno primenjuju, eterična ulja mogu pomoći suvoj koži da duže zadrži preko potrebnu vlažnost. Na primer, ulje lavande može pomoći u uravnoteženju nivoa vlažnosti kože. Ima protivupalna svojstva koja mogu smanjiti crvenilo i služi kao prirodni hidratant, neguje suvu kožu bez da je preterano masti. Još jedno ulje koje možete koristiti za hidrataciju kože jeste ulje kamilice.

Sadrži azulen koji može povećati vlažnost i smanjiti upalu.

Za borbu protiv potencijalnog zamašćivanja uzrokovanog korišćenjem ulja, Ketrin uključuje svakodnevnu rutinu pilinga.

Prema njenim rečima, svakodnevno koristi vrlo nežnu piling kremu ili gel za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Međutim, važno je napomenuti da bi za osobe sa osetljivom kožom piling nekoliko puta nedeljno trebalo da bude dovoljan jer prekomerni piling može dovesti do iritacije. Dugoročno gledano, piling može podstaći proizvodnju kolagena, ključne komponente za postizanje blistavog i živahnog tena. Kolagen takođe podržava elastičnost kože, smanjujući vidljivost finih bora i opuštenost.

Maska s eteričnim uljima za masnu kožu

Inspisirani ovom rutinom donosimo vam recept za jedinstvenu masku, koja odgovara većini tipova kože, a posebno onoj sklonoj mašćenju.

Potrebni su vam:

  • 1 kašika zelene gline (koja je poznata po svojim svojstvima upijanja masnoće)
  • 1 kašičica meda
  • 3-4 kapi eteričnog ulja čajevca (ili lavande ili ruzmarina)
  • voda (po potrebi, za postizanje odgovarajuće teksture)

U posudi pomešajte zelenu glinu i med. Dodajte 3-4 kapi eteričnog ulja čajevca, koje je izvrsno za balansiranje masne kože i smirivanje upala. Ako je smesa pregusta, polako dodajte malo vode dok ne dobijete konzistenciju nalik pasti. Nanesite masku ravnomerno na lice, izbjegavajući oči i usne. Ostavite da djeluje 10-15 minuta, dok se maska ne počne sušiti. Isperite masku toplom vodom i nježno osušite lice. Na kraju nanesite laganu hidratantnu kremu koja ne začepljuje pore.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

ŠMINKA ZA DAN I VEČE  Instagram/livjudd

Sensa.story.hr/Sensa/Zorica Antonijević