Glumica DžulijaRoberts (52) odlučila je da nakon 50. rođendana stare životne navike zameni novim kako bi dostojanstveno starila, piše Lovesensa.

Nedavno je istakla kako više ne želi da se šminka i apelovala na sve žene da prestanu da se opterećuju spoljašnjom lepotom, već da sagledaju lepotu unutar svoje duše, prestanu da nose maske i sete se svoje prave prirode.

Glumica je već par godina unazad protivnica botoksa i estetskih intervencija i počela je da nosi samo garderobu u kojoj se oseća maksimalno prijatno.

Džulija Roberts je najteže trenutke u životu prevazišla pomoću meditacije i podrške porodice, a mnogi ističu da glumica i u 52. godini izgleda vrlo lepo.

5 zdravih navika Džulije Robers: evo kako održavati zdravlje, sreću i lepotu nakon 50. rođendana
Foto: Profimedia 5-zdravih-navika-dzulije-robers-evo-kako-odrzavati-zdravlje-srecu-i-lepotu-nakon-50-rodendana2

Jedan od njenih zaštitnih znakova je predivan osmeh, a to je baš ono što glumica zagovara - lepota iznutra daje sjaj spoljašnjem izgledu.

Umesto strogih dijeta, hiruških intervencija i gladovanja, glumica je pronašla savršen balans fizičke aktivnosti i zdrave ishrane.

Predstavljamo vam njenih 5 tajni za zdravlje i mladolikost:

1. Ne drži se strogog režima ishrane

Džulija Roberts se ne plaši ugljenih hidrata i ne broji kalorije. U njenom porodičnom domu vladaju pravila zdrave ishrane, ali ukoliko jednom sedmično želi da se opusti i uživa u ukusnoj pasti, ona će to uraditi bez griže savesti.

2. Vežbanje sa tegovima

Ovo je savršen način da se oslobodite masnih naslaga i zategnete mišiće. Džulija Roberts ima jednostavan trening, radi čučnjeve, vežbe oblikovanja sa tegovima i iskorak.

3. Ne propušta pilates i jogu

Joga ima brojne benefite po zdravlje tela, uma i duše, pa Džulija Roberts već godinama praktikuje razne asane. Što se tiče pilatesa, njene omiljene vežbe su dizanje nogu ležeći na leđima, makazice i dizanje jedne noge dok leži na boku.

4. Trudi se da uvek bude aktivna

Pored joge, pilatesa i aerobika, Džulija Roberts trudi se da bude vrlo aktivna mama. Glumica ima troje dece sa kojima uživa da ide na trčanje ili plivanje.

5. Osmeh je lek za dušu i telo

Osmeh je mali trik koji pomaže da uvek izgledamo sjajno. Smeh pomaže da redukujemo stres, regulišemo nivo endorfina i pozitivno utiče na mišiće. Džulija Roberts je uvek nasmejana, a to je mala tajna koja pomaže da sačuva fizičko i mentalno zdravlje, svež izgled i mladolikost.

Izvor: Lovesensa