Bore su zapisi našeg života, svaka predstavlja jedan osmeh, jednu suzu ili godinu u kojem su vam se možda dogodile predivne životne stvari. Međutim, svako od nas pomalo želi da odloži starenje i nastanak bora, i što duže sačuva zdrav izgled kože i mladolikost u licu.

Antirid i antiage kozmetika nije jedini način da usporite starenje kože lica, već postoje tri tajne koje imaju znatno bolji efekat u prevenciji bora.

Žene koje neguju sebe i izgledaju mladoliko uvek poštuju ova tri pravila:

1. Nahranite sebe, nahranite svoju kožu

Možete imati najkvalitetniju i najskuplju kozmetiku, ali, ukoliko se ne hranite zdravo i ne unosite vitamine i minerale koji su važni za vašu kožu, svaki trud će biti uzaludan. Istraživanje Američke Akademije za dermatologiju ukazuje na snažnu vezu između načina ishrane i pojave bora.

Stručnjaci ističu da postoji hrana koja uzrokuje i ona koja smanjuje rizik od pojave bora. Ukoliko želite da duže ostanete mladoliki, onda ograničite unos crvenog mesa, rafinisanih žitarica, prerađene hrane i alkohola. Konzumirajte hranu koja je bogata antioksidansima, ima protivuplano dejstvo, bogata je vitaminima, mineralima i vlaknima.

Namirnice bogate omega 3 masnim kiselinama, vitaminima A, C i E, pozitivno utiče na elastičnost i izgled kože. Preporučujemo konzumiranje avokada, borovnica, lososa, semenki i orašastih plodova. Takođe, redovno hidrirajte organizam i potrudite se da svakog dana unesete dovoljno vode. Osim što je dobro za zdravlje, imaće i pozitivan efekat na lepotu kože.

2. San je ključan za lepotu

Tokom sna energija tela se obnavlja, i zato je kvalitetan san ključan za zdravo funkcionisanje organizma. Isti slučaj je i sa lepotom. Koža se tokom sna obnavlja i odmara, naročito ako često nosite šminku. Zato je 7 do 8 sati sna dnevno neophodno ako želite da odložite pojavu bora i proces starenja kože. Kada ste naspavani, na vašoj koži se to odmah vidi - lice izgleda mladoliko, sveže i odmorno.

Studija obnavljena u Časopisu Estetske operacije ističe da spavanje u određenoj pozi može doprineti anti-age nezi kože. Ispitivanja su dokazala da osobe koje spavaju na stomaku ili boku imaju izraženije bora, za razliku od onih koji spavaju na leđima.

3. Uvek skinite šminku

Kada se vratite kući nakon dugog dana na poslu, neophodno je da skinete šminku i dopustite koži lica da se odmori.

Kada je koža često dugo pod šminkom, pore se zatvaraju i to može uzrokovati pojavu bora, ispucale usne i iritaciju u području oko očiju.

Za skidanje šminke koristite organsku micelarnu vodu ili nežne sapune za lice na prirodnoj bazi.

Izvor: Lovesensa