Podmlađivanje lica, tela i celog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura.

Neophodno je kombinovati različite metode podmlađivanja koje daju zapanjujuće rezultate. Sigurno ste primetili da postoje jedistvene žene koje izgledaju 10, 15 godina mlađe, a da se nisu podvrgle skupim estetskim zahvatima.

Eliksir dugovečnosti: zdrava mešavina šargarepe, jabuke, limuna i đumbira...

Jedna od takvih mladolikih lepotica otkrila je tajnu svog eliksira mladosti. Ona tvrdi da se nakon njegovog korišćenja, poboljša vid od -3 do -1, koža je postala glatka i elastična na celom telu, a kosa gušća. I što je najneverovatnija stvar - kosa, koja je počela da sedi, prestala je sedeti.

Recept podmlađivanja organizma:

  • 100 ml lanenog ulja
  • 2 srednja limuna
  • 1 velika glavica belog luka
  • 0,5 kg prirodnog meda

Priprema:

Očišćeni beli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore samleti na mašinu za mlevenje mesa ili isitniti u blenderu. Samlevenu smesu pomešati sa medom, dodati ulje i sve ponovo promešati. Smesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Konzumirati tri puta dnevno po 1 supenu kašiku pola sata pre jela.

Laneno ulje je biljni hormon. Lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3), što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidanasa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i zučne putevi. Čista jetra je naš glavni generator mladosti.

Vitamin C iz limuna savršen antioksidant, jača imunitet i krvne sudove. Beli luk čisti krvne sudove, a med donosi ishranu svim tim sudovima - mikroelemente koji obnavljaju i podmlađuju ceo organizam.

Tvrde da će ovaj eliksir mladosti uz redovnu negu kože lica (Zogan masažu, prirodni botoks, masku za zatezanje lica od lanenog semena i kremu protiv bora) dati neverovatne rezultate.

Izvor: Kurir