KAKO SE VAŠ OSMEH MENJA KADA STARITE, A OČI SIJAJU POSEBNIM SJAJEM: Šta poručuje lice zrele žene uprkos borama!

Bore, fleke na koži, nesavršenosti - tokom starenja se suočavamo sa raznim izazovima, ali kada je tu osmeh, cela slika se menja... Evo kako se menja sam osmeh žene dok stari...

Shutterstock

Tokom procesa starenja, većina žena se foksuira na negu kože, bora, sprečavanje staračkh fleka, ali retko ko ima svest da se tokom starenja i naš osmeh menja. Gubitak kolagena u predelu obraza i usta može izazvati da se zubi nagnu napred, da izgledaju kraće, istrošeno, naša gleđ je istrošena što može promeniti i boju zuba, a  desni postaju osetljivije, povlaće se.

Oralna higijena i zdravlje zuba izuzetno su važni i treba im dati prioritet. Dovoljno je da svakodnevno perete zube četkicom, najmanje dva puta dnevno, koristite konac za čišćenje i dva puta godišnje idete kod stomatologa. Takođe, važno je da smanjite konzumiranje šećera i duvana.

Uprkos svim negativnim promenama koje po naš osmeh donose godine - osmeh zapravo najviše oslikava ono što je iznutra. Istina je da se tokom starenje mogu pojaviti sitne bore oko usana, ali to su bore smejalice, one čine vaš osmeh još raskošnijim - podsećaju koliko da ste kroz život imali puno smeha, radosti i lepih trenutaka.

Osmeh žene u zrelim godinama je iskreniji. Poučena iskustvom, shvata da život donosi smenu sreće i tuge, zato se ona smeje svakog dana. Zahvalna je na svakom trenutku koji joj mami osmeh - makar to bile sitnice poput cvrkita ptica, novog cveta u bašti, zagrljaja deteta, "glupave" šale koju priča koleginica...

Sa godinama osmeh postaje signal da smo dobro, znak da smo jači od svih izazova, i da uprkos životnim olujama, spremni smo da gledamo u budućnost nasmejani.

Kada se smeje, oči zrele žene sijaju posebnim sjajem. Njen smeh je glasan, zarazan, prijatan i greje dušu, a njene oči odaju toplinu koja se odmah usele u vaše srce kada se zagledate u njen pogled pun ljubavi.

Godine mogu doneti bore, promeniti osmeh, učiniti da se neke mladalačke crte lica nikada ne vrate, ali ne mogu vam ukrasti tu unutrašnju radost i autentičnu lepotu koja je iznutra. U zrelom dobu postajemo svesniji svih tih blagoslova koje nosimo u sebi - sada je trenutak da ih pustite napolje.

Osmeh je vaša ulaznica za sreću, za život kakav želite... Zato se smejte i uživajte u svakom životnom procesu, pa čak i u procesu starenja.

Izvor: Sensa