Prenosimo vam inspirativnu i motivacionu kolumnu JeleneMilanović, coach energetske transformacije, koja je objavljena u julskom broju magazina Sensa. U ovim rečima uspeće da se pronađu mnoge žene, a poruka je snažna - "Ono što je unutra – reflektujemo spolja!"

PROMENA PARADIGME MLADOSTI

Naše lice je slika našeg života. Na njemu se oslikavaju sva sećanja, iskustva, radosti, tuge, brige, strahovi, smeh i suze. Na našem licu i ostaju, kao zapisi sećanja koja se s vremenom urezuju u fine tanke i duboke linije. Svaka od tih linija priča svoju priču iz ovog ili nekog od prethodnih života. A lice i oči su svedočanstvo našeg života.

Svako od nas ima neke svoje priče, koje mogu da se ispričaju i na neki drugi način, a ne ožiljcima na duši ili tragovima na licu. Naše lice, baš kao i naša duša, treba da bude vitalno, sveže, vibrantno i puno radosti, bez obzira na to koliko imamo godina − jer godine jesu samo broj.

Pre mesec dana pokrenula sam jedan besplatni projekat, naravno, namenjen ženama. Organizovala sam set od sedam jutarnjih radionica pod nazivom Joyful Face. Ideja mi je bila da svako jutro radimo energetske vežbe kroz nežnu aktivaciju naše ženske prirode, da pristupimo sebi iznutra i da, samim tim pokrenemo energiju vibrantne mladosti na licu i telu. Suština svega je bila da učesnice uvide da uprkos svemu što rade spolja, nema ništa bez kontinuiranog unutrašnjeg rada, bez nežnog dodira sebe prvo iznutra, pa onda i spolja.

Rezultati su bili fascinantni! Od splašnjavanja otoka na licu, izbacivanja vode iz tela, do zategnutosti i sjaja na licu i u očima. Učesnice su prijavljivale svakodnevne komplimente koje su dobijale tih dana od ranog jutra! I ne samo to, osećale su se poletno, radosno i sveže! Razlog tome je aktivacija energetskih procesa koje smo radile sedam dana svako jutro po 30 minuta. Energetski procesi koje smo radile deluju na ćelijskom nivou na čitavo naše telo. A svaka ćelija u našem telu komunicira jedna sa drugom i prenosi informacije. Svaka ćelija sluša i prima sve naše misli i emocije, bilo da ih izgovaramo glasno ili u sebi.

Možete staviti botoks i hijaluron na lice, možete raditi mnoge tehnike, meditirati, tihovati, vežbati jogu lica, face fitness i sve drugo što postoji na svetu, nemam ništa protiv toga. Sve je to vaš lični izbor.

Ali... Ako nemate kontakt sa sobom, sa svojom unutrašnjošću, ako nemate kontakt sa svojom istinskom prirodom, ako ne dotaknete taj deo sebe koji žudi za vama, vaše lice će i dalje biti samo maska. Lepa maska bez kontakta sa svojim CENTROM.

Jedini recept da vaše lice ima trajnu energiju vibrantne mladosti je da budete dubinski bliske sa sobom. Tada se vaša mladost i vibracija radosti oslikavaju u čitavom vašem življenju, a najviše kroz oči. A vaše oči su pravi pokazatelj vaše dobi. Koliko vaše oči imaju radosti u sebi?

To je merodavno – pogledajte se u ogledalo i iskreno recite sebi – ima li i dalje onih iskrica u oku?

Iako nema, nemojte očajavati, možemo i to promeniti. Samo vas molim da shvatite da ono što je unutra – reflektujemo spolja. Da bi nam lice bilo mladoliko i vibrantno, puno radosti, potrebno je da pročistimo energiju koja se ubajatila, zaustavila i blokirala u nama. Sve što doživimo tokom dana, meseci, godina, zabeleženo je na našem licu. Sve što nismo izgovorile, preradile, očistile, zaključale smo u sebe i to se pojavilo na našem licu kao bora, fleka, neravnina, kao potvrda one realnosti u kojoj živimo. I to je OK, to je život pisao našu priču na našem licu. A sve to možemo prigrliti i otpustiti. Zato prvo unutrašnji rad, a onda dalje slobodno izaberite sve sa čime ste usklađene.

Ukoliko želite da saznate više o programu posetite link www. jelenamilanovic.com/joyfulface.

Izvor: Sensa