Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svaka reč i misao mogu promeniti vaše ćelije i DNK: evo šta najviše ugrožava ZDRAVLJE

Misli i emocije mogu uticati na ćelije, organe i promene na DNK!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mnogi naučnici počeli su da proučavaju isceliteljski efekat misli, a vekovima unazad šamani i spiritualisti veruju da misli često mogu biti najbolji lek za mentalno i fizički narušeno zdravlje, piše Lovesensa.

Iako se naukla još uvek dvoumi kod ove teorije, neki istraživači, poput poznatog američkog razvojnog biologa Brusa Liptona, dokazali su da misli, bez obzira da li smo ih svesni ili ne, mogu uticati na funkcije u organizmu i promene na DNK.

Dok negativne misli imaju razarajući efekat na naše zdravlje, pozitivne reči koje uputimo sebi i ljubav prema svom biću, sa druge strane mogu učiniti prava čuda za naše zdravlje u celosti.

Povezane vesti

Najveća greška koju pravimo jeste kritikovanju sebe, svojih postupaka, tela i izgleda. Ćelije nas slušaju 24 časa i svaka negativnamisao i reč utiču na loše promene u našem telu.

Zato je važno da svakog dana sebi uputite neku lepu reči, pružite ohrabrenje i utešite svoju dušu, jer reči i energetske frekvencije značajno utiču na reprogamiranje DNK. Svaki deo našeg organizma ima razvijenu svest i razume ljubav, dobro raspoloženje i podršku, i na to vam uzvraća samoisceljenjem.

Kako biste ostvarili vezu poštovanja i ljubavi sami prema sebi, svom telu, organima i ćelijama, potrebno je da razvijate uzajamno zavisnu vezu.

Prvi korak ka tome jeste slušanje i razumevanje svog tela tokom meditacije.

Tereza Vejd, autorka knjige "Ćelije te slušaju: razgovor sa telom može biti lekovit" daje nekoliko smernica:

1. Posmatrajte svoje telo kao savršenu celinu koja razume i prooživljava svaku vašu emociju

Povezane vesti

2. Pozitivno govorite o svom telu kako biste postali tim koji će zajedno biti najbolji štit protiv bolesti

3. Ne odustajte od promena koje želite, ali ih prezentujte na drugačiji način. Na primer, umesto da kažete - "Moje telo je debelo i užasno", recite - "Moje telo zahteva zdrave promene od mene i ja sam spremna da mu te promene pružim".

Osho, jedan od najpozantijih gurua i spiritualista rekao je: "Jednom kada počneš da komuniciraš sa svojim telom, život će postati mnogo jednostavniji. Ne borite se protiv svog tela, ono ne želi uvrede, nasilje, agresiju, tenziju, niti bilo koji vid konflikta. Ako želite zdravo i lepo telo, konfilt zamenite komforom i ljubaznošću."

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj