Japanske vekovima koriste jednu namirnicu za negu kože, kose i anti-age. Reč je o magičnom sastojku koji svi imamo kod kuće - PIRINAČ.

Pirinač je neverovatan izvor linolne kiseline i skvalena, snažnog antioksidansa koji stimuliše proizvodnju kolagena. Ovo ga čini sjajnom namirnicom za prevenciju bora, usporava proces starneja kože i štiti je od negativnog uticaja Sunca. Takođe, sadrži vitamin E koji je posebno važan u procesu podmlađivanja.

Posebno blagotvorna je pirinčana voda koja sadrži antioksidante, hidrira kožu i podstiče cirkulaciju. Naročito je korisna kod tretiranja staračkih pega, ublažavanje upala na koži i prevenciji bora.

Donosimo vam jednostavnu masku za lice koja potiče iz Japana, a mnogi je nazivaju "10 godina mladosti", jer ima snažan efekat na podmlađivanje kože i čini da vaše lice bude zategnuto i negovano. Sastojci su jednostavni, verovatno ih već imate u kuhinji!

Sastojci:

  • 3 kašike pirinča
  • 1 kašika mleka
  • 1 kašika meda

Priprema:

Prokuvati i procedite pirinač, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuvao. U pirinač dodajte kašiku toplog mleka i toplu kašiku meda. Nanesite masku iz ovog rastvora na čistu i suvu kožu. Ostavite na licu dok se potpuno ne osuši, pa isperite vodom u kojoj ste kuvali pirinač.

Preporučuje se da masku koristite jednom nedeljno.

U video prilogu pogledajte recept za masku za kosu sa pirinčem!

Maska za kosu od pirinča TikTok/whitneysnaturals

Izvor: Sensa