U prelepo dekorisanoj Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency i kreativnoj scenografiji začarane šume, po peti put održana je prestižna manifestacija ELLE Style Awards. Veče u Beogradu 6. novembra ulepšala je ELLE dodela nagrada koja je prevazišla sve prethodne! ELLE Style Awards podržale su kompanije: Absolut Time sa brendom Calvin Klein, Generali Osiguranje Srbija, Societe Generale banka, Sun, Moon & Stars, Delta DMD, Nectar, Biologoque Recherche , L'Oreal sa brendom Giorgio Armani, H&M i Delta Motors.

Na događaju koji se iščekuje cele godine okupilo se više od 270 istaknutih zvanica iz sveta kulture i mode, među kojima su bili Danijela Dimitrovska, Jelena Ivanović, Snežana i Anja Stojković, Boško Jakovljević, Beba i Cile Marinković, Verica Rakočević, Milka Forcan, Ivana i Zoran Kesić, kao i mnogi drugi. Goste ove prestižne manifestacije je kao welcome drink sačekao Red Bull signature koktel ELLE Style Awards.

Oduševljenje zvanica izazvalo je uručenje nagrade za životno delo maestralnoj umetnici Marini Abramović. Žena nepredvidivih performansa, ikona konceptualne umetnosti, muza Rikarda Tišija i sparing dancing partner Džeja Zija obratila se gostima putem umetničkog video snimka koji je Marina specijalno pripremila za samu dodelu. U zahvalinici je istakla da je ovo priznanje došlo u važnom momentu u njenom životu  i zahvalila se srpskom ELLE magazinu na kontinuiranoj podršci tokom godina.

Elle Style Award za muziku uručila je Societe Generale banka, dami koja je otvarala opersku sezonu u Parizu, talentovanoj Katarini Jovanović, dok je Slavimir Stojanović proglašen za najboljeg umetnika u kategoriji Grafički dizajn. Njemu je nagradu uručila Dušanka Đogo Antonović ispred kosmpanije Sun, Moon & Stars.

Nagradu u kategoriji TV lice ove godine dobila je Minja Miletić, a nagradu joj je u ime kompanije Generali Osiguranje Srbija uručila Gorana Rašić.

Veliku pažnju potom je izazvala legenda srpskog filma Branka Katić. Glumica koju krasi neponovljivi šarm dobitnica je nagrade u kategoriji Film i pozorište. Priznanje joj je u ime kompanije Biologique Recherche uručila Jasna Obradović.

Nagrada u kategoriji Najbolji dizajner otišla je u ruke Mihanu Momosu, odnosno kreatoru Mihailu Anušiću, čoveku čije bajkovite kreacije nosi i čuvena Elena Perminova. Njemu je nagradu uručila Katarina Milojković, ispred brenda Armani.

Za Ikonu stila proglašena je Marija Tarlać, kojoj je priznanje u ime kompanije Absolut Time i brenda Calvin Klein dodelila Olivera Stojanović.

Dobitnica nagrade za Influensera godine otišla je u ruke Tamare Kalinić kojoj je u ime kompanije Delta DMD nagradu dodelila Ivana Ivanović.

Jedna od najistaknutijih srpskih modela današnjice Antonina Petković proglašena za Najboljeg modela. Prelepom modelu nagradu je uručio Danilo Drobnjak ispred brenda H&M.

ELLE Style Award u kategoriji za Doprinos modi dobio je mag ex-jugoslovenske mode Aleksandar Joksimović.

Prisutni dobitnici stigli su na događaj u najnovinim modelima BMW limuzina, a ispred hotela bio je parkiran čuveni model na hibridni pogon I8.

Na samom kraju ceremonije gostima se obratila urednica ELLE magazina Duška Jovanić sa porukom da ovaj naprodavaniji modni magazin na svetu primećuje, neguje i nagrađuje prave kulturne i umetničke vrednosti.

Veče je prošlo u znaku zanimljivog programa, a na sceni su se pre i posle proglašenja pobednika smenjivali voditelji Vlada Aleksić i Anđelija Vujović, dok je za muzički deo bio zadužen sjajni bend 1plus2 trio i Nikola Demonja.

Na kraju događaja zvanice je sačekalo iznanađenje u vidu ELLE kioska, na kojem su gosti mogli da izaberui omljeni suvenir, kao sećanje na ovo bajkovito veče. Magazin ELLE napravio je saradnju sa mladim brendovima iz Srbije MM  Couture, Omnnia Jewellery koju su uradili special edition ELLE marame, narukvice i majice, dok je studio Bloom prelepo dekorisao salu u maniru začarane šume, ali i pripremio damama, kao poklon, originalne cvetne aranžmane.

Aleksandra Jeftanović, Boško Jakovljević, Nevenka Dokmanović

Ana Stanić

Anja i Snežana Stojković


Antonina Petković i Danilo Drobnjak


Antonina Petković


Beba i Cile Marinković


Branka Katić

Danijela Dimitrovska

Dejan Wolf


Dina Janevski i Pavle Faričić


Dobitnici sa nagradama


Dusan i Milica Marković, Mina i Aleksandar Krstić

Duška Jovanić i Branka Katić


Duška Jovanić i Natalija Cvetković


Duška Jovanić


ELLE tim u Erderm x HM


Emil Volak, izvršni direktor AMM


Jasenka Stekić, Fashion Companz


Jasmina Stojanović


Jelena i Dejan Tomašević


Jelena Todorović i Jasmina Stojanović


Katarina Jovanović


Lucijana Rađenović, Ana Ostojić i Nadica Pavlović


Maja Stanišić, Marinko Stojaković, Nina Dželetović i Stefan Tosović


Manja Babović i Jasenka Stekić


Marija Tarlać

Marija Tarlać i BMW I8

Marinine poruke su dodatno oduševile prisutne


Mihailo Anusić

Mila Litvinjenko i Mihailo Anusić


Mila Litvinjenko


Gorana Rašić, član Izvršnog odbora i CFO kompanije Generali Osiguranje Srbija, uručuje nagradu Minji Miletić

Minja Miletić

Miša Obradović


Natalija Cvetković


Natalija i Jovan Cvetković


Nataša i Aleksandar Rodić


Nikola i Lana Nedeljković


Olivera Stojanović i Marija Tarlać

Predrag Roganović


Rajko Adamović


Slavimir Stojanović i Dušanka Đogo Antonović

Snežana i Anja Stojković

Statue za dobitnike


Tamara Kalinić


Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević

Aqua Panna i San Pellegrino kao idealno osveženje

Aqua Panna kao osveženje


Dobitnici priznanja su na dogadjaj stigli u BMW Limuzinama


ELLE tim u Erderm x HM


Hibridni model BMW I8 je bilo izložen ispred hotela


Red Bull je za ovaj dogadjaj pripremio specijalan Signature drink ELLE Style Awards

Sala je bila prelepo dekorisana u maniru začarane šume


Si to ELLE Style Awards


Zvanice je na stolu dočekala predivna CK poklon tašna