Pored grčeva, nicanje zubića predstavlja jednu od najčešćih roditeljskih briga u prvim bebinim mesecima jer je ovaj proces često praćen uznemirenošću deteta. Beba je plačljiva i nervozna, javlja se pojačano lučenje pljuvačke, a moguće su i druge propratne tegobe kao što je crvenilo na obrazima, loš san, smanjen apetit, a ponekada i osip po telu.

Kako bi umirili bebu, roditelji pribegavaju raznim metodama - daju bebi hladne i tvrde igračke za glodanje, pa čak utrljavaju vino u desni (što nikako nije preporučljivo).

Kako pomoći bebi?

Jedan od proverenih načina da smanjite tegobe pri nicanju zubića je primena proverenih i bezbednih ulja za masažu desni, poput Bebidenta koji je prilagođen bebama i deci uzrasta do šest godina. Ovaj potpuno prirodan proizvod koji je proizveden u našoj zemlji od domaćih lekovitih biljaka i biranih sastojaka, smiruje upalu i iritaciju desni i olakšava izbijanje mlečnih zuba. Takođe, Bebident deluje antibakterijski, neguje mlečne zube i preventivno deluje protiv stvaranja kamenca i karijesa.

Kako se primenjuje Bebident ulje?

Nekoliko kapi Bebident ulja se nakapa između palca i kažiprsta a zatim lagano i blago utrljava u bebine desni. Tretman je potrebno ponoviti dva puta u toku dana, a nakon tretmana nije poželjno da dete jede i pije deset minuta.

Više informacija o uljima za negu desni možete dobiti pozivom na brojeve telefona: 064/6454907 i 064/6454908 ili na sajtu Lifewithnature.rs