Od Sterije i Nušića, Čiča Ilije Stanojevića i Dobrice Milutinovića, preko Ljubinke Bobić i Milivoja Živanovića i isto tako prateći muzičku liniju od Biničkog, Petra Konjovića, Stevana Hristića i mnogih drugih velikih srpskih umetnikado današnjih dana, Narodno pozorište u Beogradu pružilo je domaćoj i stranoj publici niz predstava, počevši još 1868. godine kada je osnovano.

Naučno otkriće: kako ljudski mozak razume duhovna iskustva

Iz tog razloga, 15. septembra u 19:30 časova, obeležiće se 150 godina od osnivanja Narodnog pozorišta u Beogradu. Tog dana na otvorenom prostoru pored Save, a u neposrednoj blizini sada već davne adrese na Đumruku, na kojoj su se nekada odigravale predstave, muzički ansambl nacionalnog teatra održaće koncert za pamćenje.

Program ovog spektakla pod vedrim nebom, u ekskluzivnom ambijentu pored reke, sačinjavaće delovi iz operskih dela najznačajnijih svetskih autora. Ovo će biti svojevrsni poklon domaćoj publici, ljubiteljima muzike i svim gostima Beograda, koji te večeri dođu na beogradsku obalu Save. Iz Narodnog pozorišta poručuju da bi ovaj njihov izlazak na otvorenu scenu mogao da preraste u lepu tradiciju u narednim godinama.

Izvor: Lovesensa