Stigao je decembarski broj najprodavanijeg muškog časopisa u Srbiji. Novi Men's Health je od danas na prodajnim mestima širom zemlje i donosi sto odsto korisne priče i tekstove iz domena sporta, zdravlja, psihologije, biohemije i stila. U to ime, decembarsko izdanje MH sadrži ekskluzivnu priču o free climbingu - sportskom penjanju; o kalorijama - novim istraživanjima o tome da li i kako ih treba meriti; kao i o memoriji - načinu na koji možemo da treniramo svoj mozak.

Novi Men's Health: Sve što treba da znate o free climbingu, kalorijama i memoriji
Foto: Luka Šarac novi-men-s-health-sve-sto-treba-da-znate-o-free-climbingu-kalorijama-i-memoriji0000000003

Novi Men's Health vas vodi u prirodu: na stene Jelašničke klisure. Redakcija je provela 2 dana sa Metijem Hongom, elitnim američkim sportskim penjačem, koji je demonstrirao, otkrio i pojasnio sve o free climbingu: da li je ovaj sport opasan, šta je njegova suština, na koji način se trenira, kako se jačaju prsti, gde i kako se čovek penje... Reč je o najbrže rastućem sportu na svetu, zbog čega je Men's Health odlučio da istraži kako se stiže do vrha. "Ljudi prave razne dobre stvari šetajući se kroz svoje živote. Ja se samo penjem po stenama", skroman je Meti Hong.

Pred vama je i trening sezone, koji su pripremili jedni od fizički najjačih sportista planete. Ragbisti spadaju među najkompletnije atlete, a kapiten engleske reprezentacije otkriva kako se priprema za sezonu. Pronađite vežbe uz pomoć kojih stičete moć za svaku priliku.

Novi Men's Health: Sve što treba da znate o free climbingu, kalorijama i memoriji
Foto: Bel Džons novi-men-s-health-sve-sto-treba-da-znate-o-free-climbingu-kalorijama-i-memoriji0000000005

Takođe, novi MH pozabavio se razvijanjem eksplozivne snage, za šta je važan mišić koji zapostavljamo - gluteus. Zato je pred vama vatrena moć čučnja: pištolj-čučanj, uz još nekoliko modifikacija, može da bude najbolja vežba za celo telo koju nikad niste radili, krenite!

Kada je reč o fitnesu, tu je i specijalna reportaža koja će vas motivisati na pokret: Grejtful deda - slavni gitarista i pevač, 71-godišnji osnivač "Grateful Deada" Bob Vir, još uvek trenira kao da mu je 25. Pronađite njegov trening u decembarskom Men's Healthu.

Podivljajte uz divljač! Osim što je neuporedivo ukusnija i nutritivno bogatija, divljač je čak i održivija priča od mesa sa velikih farmi, a MH se bavio ovom temom. Zavirite u naš tanjir. Uz to, očekuje vas i veliko istraživanje o kalorijama. Nova naučna istraživanja konačno su dokazala da je prosto računanje energetskog prihoda i rashoda pogrešno. Šta je ispravno - pročitajte u novom broju ovog časopisa za jači pol.

Novi Men's Health: Sve što treba da znate o free climbingu, kalorijama i memoriji
Foto: Majkl Hedž novi-men-s-health-sve-sto-treba-da-znate-o-free-climbingu-kalorijama-i-memoriji0000000001

Kada kažemo lepo i toplo, ne pričamo samo o bajkovitim predelima ženskog tela, već o garderobi u kojoj možete izgledati kraljevski i na -20. Men's Health vam je pripremio praktične stilske predloge za suočavanje s najhladnijim godišnjim dobom.

Redakcija je pripremila istraživanje o memoriji, nemojte zaboraviti da ga pročitate. Čitaoci će imati priliku da vide i taktike za gruvanje mozga. Znamo samo onoliko koliko zapamtimo i zato evo treninga koji će vašu memoriju pretvoriti u zver.

U novom broju postoji i znaimljiva priča o očinstvu: kad dođe dete, većina muškaraca razmišlja o tome šta gubi, a ovo je lista onoga što će se poboljšati kad postanete otac.

Novi Men's Helath će vam pomoći da godinu završite jači nego ikad. Vreme je da odete do kioska po svoj primerak.