Zdravlje u velikoj meri zavisi od imuniteta koji predstavlja sposobnost ljudskog organizma da se brani od virusa i drugih patogena. Imunitet je važan u bilo koje doba, a naročito sada kada je neophodno primeniti dodatne mere u cilju prevencije i zaštite.
Imunitet se može osnažiti na razne načine, pre svega zdravom i raznovrsnom ishranom, ali tu su i preparati koji mogu da ga ojačaju.

Imunoβeta β-glukan eliksir i kapsule

Imunoβeta β-glukan proizvodi formulisani su na bazi beta glukana, vitamina C i cinka.

Beta glukan je prirodni polisaharid, koji doprinosi poboljšanju imunog odgovora i odbrambenih reakcija na viruse, bakterije, gljivice i toksine koji predstavljaju pretnju po zdravlje organizma.

Kombinacija Vitamina C, najvažnijeg antioksidansa, i cinka smatra se dobitnom u prevenciji prehlade i gripa jer podstiče imuni sistem, a ima i antioksidativnu ulogu. Preporučuje se kod oslabljenog imuniteta, čestih infekcija respiratornog trakta i hroničnih upala, kao i kod pojačanog stresa, umora i iscrpljenosti.

Prijatan ukus eliksira omogućavaju njegovu jednostavnu primenu čak i kod najmlađih, dok kapsule imaju komfornu primenu i preporučuju se starijima od 7 godina.

Propomint sprejevi za decu i odrasle

Bol u grlu nije neuobičajena pojava, a borba protiv kašlja može biti zahtevna. Poseban značaj treba posvetiti upotrebi prirodnih preparata na bazi propolisa, koji su daleko bezbedniji od antibiotske terapije.

Propomint sprejevi za decu i odrasle formulisani su upravo na bazi ovog prirodnog antibiotika – standardizovanog propolisa., koji pored svog antiseptičkog ima i antivirusno dejstvo.

Propomint sprej za decu je bezbedan za primenu već od prve godine života. Zahvaljujući kompleksu sastojaka propolis, N-acetilcistein i islandski lišaj, idealan je za očuvanje zdravlja sluznice grla, usne duplje i desni kod dece. Ne sadrži alkohol, a sadrži med koji mu daje veoma prijatan ukus, te ga najmlađi rado koriste. bezbedan za primenu već od prve godine života.

Propomint antiseptični sprej za odraslese koristi za ublažavanje simptoma koji prate oboljenja desni, sluzokože usta i ždrela, kod odraslih osoba. Sadrži standardizovan ekstrakt propolisa i mentol koji smiruju osećaj bola u grlu, promuklost, i suv i nadražajni kašalj.

Propomel C i Propomleč C oriblete

Esensa ima još jedno rešenje za bol u grlu - Propomel C na bazi propolisa i vitamin C, i Propomleč C oriblete koje sadrže liofilizovani matični mleč, propolis i vitamin C.
Preporučuje se njihova preventivna primena u cilju jačanja imuniteta, ali i kao pomoć ukoliko infekcija već postoji. Propomleč C oriblete se takođe mogu koristiti kod stanja oslabljenog imuniteta i upala i infekcija gornjih disajnih puteva.

Pored zaštite od prehlade i gripa, u vreme intenzivnog dezinfikovanja ruku alkoholom i drugim sredstvima koja je isušuju treba sačuvati zdravu i lepu kožu.

Esensase pobrinula da za Vas formuliše proizvode kvalitetnog sastava koji će omogućiti Vašoj koži adekvatnu negu i intenzivnu hidrataciju – Aloe vera bioaktivni gel i Dr Plant Panten cream gel.

Aloe vera bioaktivni gel lagane teksture, čuva prirodnu pH vrednost kože i namenjen je za regeneraciju iritirane, oštećene i dehidrirane kože, kao i za dodatnu negu zdrave kože.

Dr Plant Panten cream gel za negu i regeneraciju kože je formulisan tako da se lako razmazuje, a nakon njegove primene koža je hidrirana, nežna i elastična.

Čuvajte svoje zdravlje na vreme, jer kako kaže Tomas Fjuler, „Ne cenimo zdravlje, dok se ne razbolimo“.