Pozivamo vas na vebinar "Rad sa čakrama" sa lekarom Avishek Mishra-om, specijalistom pulsne dijagnostike, u subotu 17. aprila u 19h.

Naučite kako da balansirate suptilno telo zvano Sukshma Sharir (um, intelekt i ego) i da odblokitarate energetski tok kako bi dostigli fizičko, mentalno i emotivno blagostanje. Svaki disbalans u energetskom toku može lako da dovede do patnje na fizičkom i mentalnom nivou.

Čakre su energetske strukture, postoji 7 glavnih, locirane su duž vertikale kičme, od dna kičmenog stuba do lobanje i dozvoljavaju slobodan protok energije (prane) koji vodi do osećaja blagostanja.

Anatomski, na najgrubljem nivou postojanja, na fizičkom telu, čakre se nalaze na spoju nerava, arterija i vena, i odatle direktno utiču na sistem i lokalne organe. Bolesti poput anksioznosti, depresije, promene raspoloženja, hormonalni disbalans, gojaznost i slicno, mogu biti posledica blokiranog energetsog toka u nekojod čakri ili čakrama.

Postoji puno jednostavnih načina da pokrenemo enekrgetski tok, poput jačanja pet elemenata (panch maha bhutas), kroz praktikovanje mantri, mudri, tehnika disanja, biljnih suplemenata, ishrane itd...

Govorićemo o praktičnim metodama za aktiviranje stagnirajuće energije u čakrama. Npr. kada je korenska čakra slaba ili blokirana dovodi do nesigurnosti, straha, nemogućnosti donošenja odluka, nestabilnog uma... U ovom slučaju potrebno je raditi na elementu zemlje i to će aktivirati energiju prve čakre. Preporučuje se redovno pevanje Ganesh mantre (bog korenske čakre), OM GAM GANPATAYE NAMAH! Hodanje bosim stopalima po travi i pesku, redovne masaže uljem celog tela i sl.

Doktor Avishek Mishra je studirao Ajurvedu na Univerzitetu Radživ Gandi u Indiji i stekao diplomu BAMS (Bachelor in Ayurveda medicines and surgery). Od tada, već 13 godina radi kao ajurvedski konsultant, u kompaniji Šri Šri Ajurveda. Specijalista je pulsne dijagnostike, veoma efektivne, ne invazivne dijagnostičke metode otkrivanja poremećaja ravnoteže u telu i umu, bez intruzije – samo opipavanjem pulsa!

Ajurveda je tradicionalni sistem medicine iz Indije star preko 5.000 godina. Okrenut je prevenciji i otkrivanju uzroka bolesti, pre nego lečenju simptoma, te stoga fokusira svoju pažnju na dovođenje tela i uma u balans, u zavisnosti od konstitucije svakog pojedinca.

Vebinar se održava sa prevodom na srpski jezik. Tokom seminara imaćete priliku da postavite pitanja. Ukoliko vam termin ne odgovara, mozete naknadno dobiti snimak.

Datum i vreme: 17.04.2021.u 19.00h. Cena vebinara: 1200 din

Informacije i prijave: Milica Kisić, 064 212 7874, m-milica@hotmail.com

Nakon uplate dobićete link za povezivanje na Zoom vebinar.