Body / Taste / Sound

• Boravak u prirodi
• Digitalni detoks
• Zdravi balansirani obroci
• jutarnji časovi programa vežbanja
• Sound Healing
• Radionice i predavanja

Nadomak Rtnja, u naselju Vrmdža, u Oazi mira i razumevanja, uživaćemo u čistom vazduhu, cvrkutu ptica, čistoj izvorskoj voda, vegetarijanskim obrocima od organskih namirnica (koje su dostupne u tom trenutku), vežbama relaksacije i vežbanja i lekovitim vibracijama - sa ciljem resetovanja čitavog sistema.

Re-set vikend osmišljen je sa ciljem opuštanja, harmonizacije i balansa, ponovnom "sastavljanju" i otpuštanju svega negativnog i opterećujućeg. Mozak, naviknut na konstantnu stimulaciju, dovodi vremenom do zasićenja i razdražljivosti, opada motivacija i fokus, ili postajete zavisni o zauzetosti. Duboki odmor krucijalan je za mentalno zdravlje, dozvolivši mozgu da se restartuje i osveži.

Daleko od užurbanog načina života i svakodnevnog stresa, u prekrasnoj oazi u okolini Rtnja, Re-set vikend - na kojem ćete isceliti svoj um, dušu i telo.

Uživaćemo u aromama, lekovitim vibracijama i elementima prirode na čarobnoj lokaciji.
Podarite sebi negu kakvu zaslužujete ~ vikend povlačenje iz svakodnevice, u Vrmdžanskoj Oazi ~ zaronite u sebe, dopustite regeneraciju uma, tela i duha.

Poziv je upućen svima, bez obzira na prethodno iskustvo u jogi ili meditaciji.

/// DIVYA PROGRAM

Dan počinjemo pokretanjem tela, uz Divya movement program vežbanja, sa akcentom na disanje i sinhronizaciji pokret-dah.
Divya Movement program nastao je kao intuitivni iskaz, višegodišnjim praktikovanjem pilatesa, joge, raznih tehnika disanja i relaksacije. Kroz program vežbi, podstičemo prirodni proces unutrašnjeg detoksa, jer se kroz specifične pokrete i tehnike disanja vrši masaža unutrašnjih organa i drenaža limfe a dubokim relaksiranim disanjem povećava se nivo kiseonika u ćelijama i mozgu, što doprinosi boljoj koncentraciji, raspoloženju i zdravlju kože. Divya program ne poznaje polove, godine niti formu - zasnovan je na jednostavnim pokretima. Prethodno iskustvo u vežbanju i meditaciji nije neophodno, nema početnika, nema naprednih vežbača, nema nadmetanja niti ocenjivanja.
Časove drži
Milana Veselinovic, kreator Divya programa

/// SOUND HEALING
Isceljivanje zvukom je moćan, neinvanzivni metod lekovitim frekvencijama, čime se tok energije kroz telo vraća u sklad, dovodeći u stanje opuštenosti, energizujući fizičko telo i čisteći emocionalno telo. Na ovaj način ostvaruje se vitalnost, jasnoća, sklad i radost.
Ako zamislimo ljudski organizam kao orkestar – ako jedan muzičar svira neskladno, to će imati negativan uticaj na čitav orkestar. Zato mora postojati dirigent (lekovite vibracije) koji ce uspostaviti red i sklad. Apsorbcijom vibracije tibetanskih činija i gonga, bubnja, uspostavlja se normalno funkcionisanje delova tela koji su bili van balansa. Ćelije organa ili sistema ponovo se dovode u sklad i energizuju, i dešava se ćelijsko re-programiranje.

Blagodeti ovih isceljujućih vibracija već su priznate u naučnim krugovima, tako da pojedine bolnice u Evropi već koriste terapije vibracijom pri rehabilitaciji i tretiranju post-traumatskih stanja.

Tibetanske činije i gong ne samo da utiču na fizičko telo, već takođe i na emocionalnom i duhovnom nivou. To je regenerativni proces sa efektima na bolesti, obolenja i sve aspekte života.

Zvučno Putovanje je isceljujuće akustično iskustvo, koje relaksira telo, čisti podsvest, umiruje um i aktivira prirodne mehanizme samoisceljenja u telu.
Na putovanje zvučnim i mirisnim vibracijama vode vas Milana Veselinović
Aumkar Centar i Vesna Vujasinović.

Tokom boravka, moguć je i individualni tretman lekovitim vibracijama.
Nirmal tretman podrazumeva uvodnu vođenu meditaciju sa postavljanjem Namere, intuitivnu masažu i zvučnu terapiju – ćelijsku masažu tibetanskim činijama, sve to u sinergiji sa aromatičnim lekovitim esencijama.

/// HRANA
Zdrav odmor podrazumeva obroke koji će podstaći odmor i obnovu tela. Nudimo zdraviju opciju za doručak i večeru - gurmansku vegetarijansku kuhinju (svezi kuvani obroci). Ovakav režim daće vam energije za dnevne aktivnosti ali i pokrenuti detoks tela. Koristimo uglavnom organsko povrće u pripremi obroka koje je dostupno u tom trenutku.
Poslednji dan vikenda, u toku dana imamo radionicu jednostavne brze obroke i napitke bez kuvanja, upoznajemo se sa hranljivim namirnicama i procesom detoksa. Gurmansku kuvanu hranu priprema nam Vesna Vujasinovic.

/// LEKOVITE BILJKE RTNJA
Veliki poznavalc svojstava biljaka i lekovitih trava, Dragan Mitrovic, void nas u setnju i interaktivno predavanje o biljkama Rtnja, kao i pricama vezanim za ovaj kraj.

/// PROGRAM DNEVNIH AKTIVNOSTI
(podložno promenama)

1. dan PETAK

12h upoznavanje i smeštanje u sobe, okrepljujući napici, užina
14h Interaktivno predavanje o čajevima i praktično upoznavanje sa biljkama koje su u tom trenutku dostupne - Dragan Mitrovic, uz obilazak Deda Mijine vodenice (etno restoran) i Vrmdžanskog jezera sa mogućnošću kupanja u jezeru i ručka u Vodenici
17h - Dragan Andrić radionica – Duhovno društvo ljubavi
19h Večera (kuvani obrok)
21h Druženje uz vatru / slobodne aktivnosti

2. dan SUBOTA

8h Divya movement čas
10h Doručak
12h Zvučno putovanje
14h Obilazak Latingrada – panorame u Vrmdži i Devojačkog kamena, ručak u Našoj vodenici (fakultativno)
19h Večera (kuvani obrok)
21h Druženje uz vatru/ kreativni ples (igranka) – Kristina Kljaljić (Mudra sova)

3. dan NEDELJA

8h Divya movement čas
10h Doručak
12h Zvučno putovanje
14h Radionica sirove hrane i užina
15h Pakovanje, polazak do Bovanskog jezera, kupanje
18h Završetak programa, polazak kući


/// INFORMACIJE I REZERVACIJE

CENA:

130 EUR za uplatu avansa do 20. maja
145 EUR za uplatu avansa nakon 20. maja

Broj mesta je ograničen. Rezervacija podrazumeva uplatu akontacije od 40% od ukupne cene.
U slučaju odustajanja pronaći zamenu, jer se uplaćena akontacija ne vraća. Ostatka iznosa u celosti se plaća prvog dana retret-a, po dolasku u Vrmdžu.

U cenu je UKLJUČENO:

• smeštaj u Oazi - dva polupansiona – noćenje, doručak, užina, večera, čajevi
• jutarnji časovi vežbanja i disanja Divya programa
• dva Zvučna Putovanja
• radionica sirove hrane
• predavanja i ples navedeni u programu
• organizovani izleti

U cenu nije uključeno: prevoz do Vrmdže, ručak, napici (sem čaja), individualni tretmani.
PREVOZ: U sopstvenoj režiji (autobus do Sokobanje ili sopstvenim vozilom). Postoji mogućnost da povežemo prijavljene i da oni između sebe naprave dogovor o zajedničkom dolasku.

Hrana je vegetarijanska, uglavnom organska, od kvalitetnih namirnica. Mogućnost veganske / posne hrane, treba najaviti unapred.
Smeštaj je u višekrevetnim sobama, peškiri, sapun, papuče, prostirke obezbeđeni.
Obezbeđene su prostirke za vežbanje i ležanje.

Preporučujemo da ponesete udobnu obuću za pešačenje, topliju odeću za veče, peškir za plažu i kupaći kostim, kao i zaštitu od sunca (kačketi, šeširi, marame).

Za sve dodatne informacije i prijave:
Vesna 060 700 44 30
mail: vrmdzanskaoaza@hotmail.com

/// O VODITELJIMA PROGRAMA

Divya program i Sound Healing –
Milana Veselinovic

"Lična potraga za istinom i isceljenjem, dovela me je do prakse joge, meditacije, lekovitih biljaka, i na kraju do isceljivanja zvukom. Put u Indiju, na Gou, proširilo mi je dodatno vidike, otvorilo nove putanje, nove duboke uvide i povezivanje sa sobstvom. Kada sam prvi put čula zvuk vibracija činija sa Himalaja, postalo mi je kristalno jasno da je to moj put.
Pošto sam se uverila u snagu zvuka i namere i moć disanja, lična praksa prerasla je u rad sa ljudima. Otkako sam na ovom putovanju, svaki dan svojevrsni je blagoslov."

Domaćin u Vrmdžanskoj oazi - Vesna Vujasinovic

Vesna Vujasinović, gong majstor, sound healing therapist, voditelj radionica i majstor za pripremu sirove i prirodne hrane, kuvar vegetarijanskih obroka. Pre 4 godine napustila privatan biznis i Beograd i osnovala Vrmdžansku oazu, imanje u selu Vrmdža na planini Rtanj opremljeno za smeštaj i organizovanje seminara i odmor. Zalaže se mnogo godina i promoviše zaštitu životinja, humanitaran rad i osvešćenost u vezi sa nasiljem nad ženama i porodičnim nasiljem. Takođe sarađuje intenzivno sa Udruženjem Permakultura Srbije, organizovanjem radionica i predavanja u toku cele godine sa oglednim primerom permakulturne bašte na imanju.