Koliko brilijantnih poslovnih ideja vam je um podario? A koliko od njih ste uopšte pokušali da realizujete? Verovatno i vi često sami, ili sa prijateljima i partnerom, maštate i smišljate razne ideje za pokretanje vlastitog biznisa, ali brže odustajete nego što vam je trebalo vremena da osmislite plan. Šta je to što nas blokira da ostvarimo želje i ambicije?

Postoji čitav spektar prepreka. Iracionalna potreba da budemo ušuškani u zoni komfora i negativna uverenja predstavljaju najveći uzrok otpora prema promeni. Sledeći put kada osvestite kako sami sebe sabotirate pronalaženjem novih razloga da odustanete - zastanite, odvojite se od spoljnih uticaja i poslušajte unutrašnji glas koji vam poručuje – Aktiviraj se!

Najčešći izgovor je nedostatak novca, ali i jedna od najvećih zabluda, jer sa malom ušteđevinom, dobrom idejom, snažnom voljom i alatima za pomoć, možete ostvariti sve što zamislite. Ne zaboravite da je Stiv Džobs započeo karijeru u garaži. Sledeća priča je primer da za samo par dana možete realizovati svoju poslovnu ideju. Evo kako su to uradili Anja i Strahinja, mladi par poznatiji kao tandem Whatifness.

Anja i Strahinja su još pre nekoliko godina pokazali koliko su spremni da rizikuju za svoje snove. Napustili su siguran posao i sa 500 evra i kartom u jednom pravcu otputovali u Kambodžu gde su prodavali krem bananice, a avanturu su nastavili obilaženjem Evrope kombijem. Sada su se odlučili za novu pustolovinu kako bi dokazali da uz mala ulaganja, ali puno motivacije i snažne volje, u Srbiji možete pokrenuti vlastiti posao.

Započeli su mali eksperiment i poželeli da sa 600 evra otvore piceriju, a prva stvar koja im je bila potrebna svakako je peć za pečenje pice. Raspitali su se i saznali da im za izradu peći treba oko 1200 evra što duplo premašuje njihov budžet. Potražili su pomoć na Internetu i na oglasniku Sasomange pronašli sjajnu alternativu za peć koja košta samo 220 evra.

Lokal im nije bio potreban, ali im je bilo važno da pronađu bezbedno i dobro sredstvo za dostavu pice. Na sajtu Sasomange postoji bogat izbor polovnih vozila po povoljnim cenama. Anja i Strahinja uspeli su da cenu spuste na 300 evra i kupe motor Tomas automatik u odličnom stanju.

Ostalo im je još novca, pa su kupili i lopatu za picu, termos torbe za dostavu, sekač, klompe koje su neophodne za ulazak u ulogu pica majstora i ljuti sos za sve koji vole da "zapale" čulo ukusa. Ceo posao pokrenut je za par dana, a ovo je dokaz da bez lokala koji podrazumeva vrtoglavu cifru rente, brojnih zaposlenih u dve smene i skupe opreme, možete pokrenuti posao iz snova.

Život je ono što nam se dešava SADA i OVDE - kada počnete da živite u sadašnjem trenutku, sreća i uspeh postaju mnogo dostižniji. Ukoliko već imate biznis ideju, ne čekajte da se poboljšaju okolnosti, već odmah delujte, jer odustajanje je samo po sebi neuspeh. Sve što vam je potrebno za vaš srećan i uspešan start možete pronaći na Sasomange- ponuda je neverovatno raznovrsna.

Sasomange je oglasnik za sve što tražiš u Srbiji - bilo da tražite stvari za uređenje doma, bilo da ste u potrazi za novim autom ili planirate kupovinu nove nekretnine: u preko 90 kategorija i potkategorija, naći ćete sve što vam treba, a postavljanje oglasa je potpuno besplatno. Sve oglase možete pogledati OVDE.